Az ellenfele Imane Helifről: „Ő nő, és nagyon erős”

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 7.

Sport

Az már biztos, hogy az algériai a döntőben bokszol majd.

Tegnap a női valtósúlyban (66 kg) az algériai Iman Helif bejutott a fináléba, miután a kedd esti elődöntőben egyhangú pontozással jobbnak bizonyult a thaiföldi Janjaem Suwannaphengnél.

Helif volt az a bokszoló, aki nyert Hámori Luca ellen a negyeddöntőben. A versenyző a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyével indul a párizsi olimpián, bár sportágának nemzetközi szövetsége, az orosz vezetéssel működő IBA nem engedte őt szerepelni világbajnokságokon, mert szervezetében állítólag magas a tesztoszteronszint, és férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak.

Thaiföldi ellenfele, Janjaem Suwannapheng kiállt Helif mellett az elődöntő után:

„Ő nő, és nagyon erős. Próbáltam a sebességemet használni, de jobb volt, mint én”

– mondta. Helif pedig a Corriere della Sera olasz napilapnak úgy fogalmazott: „Nagyon összpontosítok, azért vagyok itt, hogy jól teljesítsek, ez az álmom, amiért küzdök. A döntőben mindent kiadok magamból.”

Imane Helif híre Magyarországra is eljutott, miután Hámori Lucával kellett megmérkőzniük. A botrányt részben orosz dezinformációs kampánynak lehet nevezni, de a NOB-nak is része van benne. Itt írtunk meg mindent, amit tudunk.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk