Az úszószövetségnél elintézték, hogy Hosszú Katinka ne nyerhessen annyi aranyat

  • narancs.hu
  • 2017. május 31.

Sport

Egy új szabály miatt nem indulhat majd bármelyik számban.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) honlapján kedden jelent meg a 2017-es úszó Világkupa-sorozat menetrendje. A FINA néhány szabályváltozást is közölt, egyebek közt azt, hogy magasabb lesz a sportolók díjazása, de van olyan módosítás is, amelynek nem mindenki örül. A sokszoros világ- és olimpiai bajnok Hosszú Katinka Facebook-oldalán akadt ki amiatt, mert a szövetség korlátozza, hogy egy versenyző hány számban indulhat egy Világkupa-fordulón. „Gratulálok FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén” – írja az úszó.

Az, hogy egy versenyző csak négy számot jelölhet meg, a magyar úszófenoménnak biztosan nem jön jól, hiszen különleges edzésmódszereit részben úgy építik fel, hogy akár egy nap letudjon egy csomó számot. Tavaly a Vk-sorozat dubai állomásán volt olyan nap, amikor hét döntőt úszott, amelyeken öt arany- és két ezüstérmet nyert. Ilyen idén biztosan nem lesz.

Hosszú 2012 óta minden évben megnyerte a sorozat összetett pontversenyét, csak tavaly 386 ezer dollárt (106 millió forint) keresett és 73 aranyérmet gyűjtött. Az úszók idei Világkupa-sorozata, melyet 25 méteres medencében rendeznek, augusztus 2-án kezdődik Moszkvában.

Figyelmébe ajánljuk