Elkezdődött a foci vb, kikapott a házigazda

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. november 20.

Sport

A katari válogatott vereségével és sörskandálással indult a 2022-es labdarúgó-világbajnokság.

Hagyományosan a házigazda játssza a labdarúgó-világbajnokságokon a nyitómérkőzést, az idei, vasárnap kezdődött és eddig is sokat kritizált vb-n Katar válogatottja Ecuadorral mérkőzött meg és maradt alul. A dél-amerikaiak Enner Valencia duplájával 2-0-ra győzték le a házigazdákat egy latymatag, unalmas mérkőzésen. 

A meccsen az ecuadori szurkolók Sört akarunk! rigmust kiabálva értékelték a szervezők azon döntését, hogy a stadionokban nem lehet semmilyen alkoholterméket, így a meccsnézéshez szinte nélkülözhetetlen sört sem fogyasztani.

Hagyományosan a házigazda kezdi a labdarúgó tornákon a játékot, Katar válogatottja Ecuador válogatottjával mérkőzött meg, és marad alul. A végeredmény Ecuador-Katar: 2:0. A meccsen a dél-amerikai szurkolók Sört akarunk! rigmust kiabálva értékelte a szervezők azon döntését, hogy a stadionokban nem lehet semmilyen alkoholterméket, így a meccsnézéshez szinte nélkülözhetetlen sört sem fogyasztani.

A hatalmas felháborodást okozó döntés (amiről ebben és ebben a cikkünkben írtunk) csak egy a sorban a rendező országot ért krititák közül. Korábban rengeteg bírálatot kapott a nemzetközi futballszövetség, a FIFA, miután botrányos körülmények között, nyilvánvaló korrupció eredményeképpen kapta Katar a rendezést. De kirizálták az arab országot az emberi jogok rendszeres megsértése, a stadionépítések alatti számos halálos baleset, illetve amiatt is, hogy a hagyományos nyári időpont helyett november-decemberben kell tartani a vb-t egy futballmúlttal egyáltalán nem rendelkező országban.

A világbajnokság hétfőn 14 órakor az Anglia-Irán, a 17 órakor kezdődő Szenegál-Hollandia és a 20 órás Egyesült Államok-Wales mérkőzéssel folytatódik.

A katari vb-hez kapcsolódó, korábbi labdarúgó-világbajnokságokat felidéző cikkeink itt olvashatók:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk