Harmadik helyen zárt csoportjában a magyar női kézilabda-válogatott

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 3.

Sport

A magyar női kézilabda-válogatott a harmadik helyen zárta a csoportkört a párizsi olimpián, mivel a B jelű hatos zárómérkőzésén a brazil csapat 30-19-re legyőzte az angolai együttest a Dél-párizsi 6-os Arénában.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány alakulata két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel öt pontot szerzett. A sikerükkel a negyeddöntőbe jutást kiharcoló dél-amerikaiak négy ponttal végeztek a negyedik helyen, míg a hárompontos Angola ötödikként már nem jutott tovább.

Az, hogy a Lille-ben sorra kerülő egyenes kieséses szakaszt melyik csapat ellen kezdi meg a magyar válogatott, csupán a másik csoport utolsó, 21 órakor kezdődő találkozóját követően válik biztossá: ekkor dől el, hogy a dán, norvég, svéd hármasból melyik végez a második pozícióban, a B csoport harmadikja ugyanis az A jelű hatos második helyezettjével találkozik a legjobb nyolc között.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO-t erősítő Bruna Almeida de Paula négy góllal vette ki részét a brazil sikerből.

A magyarok szövetségi kapitánya: Gépiesen játszottunk

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának értékelése szerint nem úgy alakult a hollandok elleni csoportmérkőzés, ahogyan tervezték, és bár mindkét oldalon sok hiba akadt, az ellenfél rutinosabb volt.

„Valahogy nagyon gépiesen játszottunk, védekezésben elmaradtak ütközések, támadásban inkább egymástól vártuk a csodát az első félidőben” - értékelte a 30-26-ra elveszített mérkőzésen látottakat. Hozzátette, a második félidőben kicsit jobb lett a védekezés, illetve a kapuban Böde-Bíró Blanka „nagyon sokat segített” abban, hogy a mérkőzés nyílt maradjon. „Amikor pedig ott volt a lehetőség és zárkóztunk, akkor belehibáztunk” - mondta. Emlékeztetett rá, hogy az ellenfél is sokat hibázott, de szerinte összességében kicsit rutinosabban oldotta meg a feladatot.

„Úgy néz ki, ha nincs meglepetés, a svéd válogatottal fogunk találkozni. Nemrég játszottunk velük, de ez teljesen más mérkőzés lesz, mint ami volt akkor” - tekintett előre a negyeddöntőre, és egyben utalt az áprilisi, debreceni olimpiai selejtezőre, amelyen a magyar csapat 28-25-re nyert.

 
A magyar válogatott játékosai, miután 30-26-ra kikaptak Hollandiától a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

 

„Az volt a célunk, hogy győzzünk, de látszott mindkét csapaton, hogy ez már a sokadik meccs - kezdte értékelését az MTI-nek az öt gólt szerző Győri-Lukács Viktória. - Nem így terveztük, de hozzáteszem, hogy nem vagyunk annyira szomorúak, mint amennyire most én kinézek. Fáj, hogy kikaptunk, de nagyon örülünk annak, hogy továbbjutunk. Úgy gondolom, a keresztágon nagyon nehéz ellenfelünk lesz.”

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC jobbszélsője kiemelte, nagyon örül annak, hogy a 17 fős keretből már mindenki pályára léphetett, „mindenki kapott egy kis lehetőséget, és megérezhette, milyen is olimpián játszani.”

Úgy vélekedett, hogy bármelyik skandináv csapat lesz majd a következő ellenfelük, az nagyon erős lesz, de a céljuk az volt, hogy az aranyérem megszerzésére esélyes norvégokat elkerüljék. „Remélem, hogy tudunk egy csodát művelni és boldogan fogunk majd lejönni arról a pályáról” - tette hozzá.

A francia Metz HB irányítójában, Vámos Petrában maradt hiányérzet a hollandok elleni mérkőzéssel kapcsolatban.

„Jó lett volna, ha meg tudjuk nyerni ezt a meccset és lépünk egy hatalmasat előre. Most nem sikerült. Valószínűleg a papírforma alapján is erősebb most ez a holland válogatott, de azt érzem, hogy ma kicsit a tudásunk alatt játszottunk, a kulcsmomentumokban nem tudtunk váltani. Ennek ellenére azért jó mérkőzést játszottunk, nagyon sok pozitívum volt, de azért látni kell, hogy olykor-olykor akadnak még hibák a gépezetben.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk