Marco Rossi marad a magyar válogatott kapitánya

  • narancs.hu
  • 2024. július 3.

Sport

Már tüntetni akartak azért, hogy maradjon, de bízik benne az MLSZ. 

Bár megjelentek olyan hírek, amelyek a távozását latolgatták, és híre ment, hogy péntekre szurkolók szimpátiatüntetést kezdtek szervezni mellette, az MLSZ szerdán bejelentette, hogy Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – írja a Telex a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján megjelent híradásra hivatkozva.

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor azt mondta, hogy a szövetség továbbra is bízik az olasz szakemberben.

„A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája idén őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtező sorozat sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd” – idézte az MLSZ Csányit.

Rossi megköszönte a támogatást, és arról nyilatkozott, hogy az Európa-bajnokság tanulságait levonva néhány hét múlva elkezdődik a felkészülés a Nemzetek Ligája őszi mérkőzéseire. 

„Németországban megtörtént az Eb lezárása, amelyre a továbbjutásról való lecsúszás miatt érzett csalódottságunk ugyan rányomta a bélyegét, de semmi drámai nem történt, és nem is volt kétséges, hogy a munkát folytatjuk! Számtalan nagyszerű eredményben volt részünk együtt, így nem is kérdés, hogy újabbak elérése a célunk – ahogy a szlogenünk is mondja: csak együtt” – mondta Rossi.

A magyar válogatott az Európa-bajnokságon előbb 3-1-re kikapott Svájctól, majd 2-0-ra Németországtól, végül 1-0-ra legyőzte Skóciát. Megvolt az esély arra, hogy csoportjának harmadik helyén végezve is tovább jusson, de a többi eredmény miatt ez nem sikerült. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk