Befejezi az Átrium, jövő nyártól nem lesz új évad

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 21.

Színház

Az indoklás szerint még azelőtt szeretnék befejezni, hogy a körülmények elkezdenének látszani a művészeti munkájukon.

„Kedves Nézőink, sajnálattal jelentjük be, hogy az Átriumban zajló színházi tevékenységünket a most kezdődő évad végével, 2024 nyarán befejezzük” – jelentette be Facebookon az Átrium Színház.

A színház megköszönte az eddigi támogatást nézőiknek és támogatóiknak, mint írják, nincsen remény arra, hogy méltó és kiszámítható környezetben folytassák a munkájukat. Hozzátették:

„Támogatóink pontos elszámolást kaptak arról, hogy mire használtuk fel az adományaikat, láthatták, hogy milyen fontos volt hozzájárulásuk a jelenlegi túléléshez – de nem lehet minden évben csupán túlélni.”

Az indoklás szerint még azelőtt szeretnék befejezni, hogy a körülmények elkezdenének látszani a művészeti munkájukon, kollégáik mentális és fizikai egészségén. „A jelenlegi helyzet emberileg és szakmailag is fenntarthatatlan” – írták. „Ez a most már öt éve tartó kötéltánc pont azt a kíváncsi és alkotni vágyó energiát veszi el mindenkitől, amiért érdemes és élvezetes színházat csinálni”.

Az Átrium ebben az évben nulla forint állami támogatást sem kapott, a színházat nézőik támogatásából tartották életben. Az támogatókat gyűjtő Átrium Mecénás Klubot és a támogatási programot szeptember 1-jével megszüntetik.

A közleményt azzal zárták, hogy egy évaduk maradt arra, hogy együtt elbúcsúztassák azt a színházat amit csináltak: „Szeretnénk szabadon együtt örülni annak, hogy még van egy évad, amire várunk mindenkit szeretettel!”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.