ZSINÓRPADLÁS - rés a présen

„Csak egy karszalagra”

  • rés a présen
  • 2024. február 28.

Színház

Benkő Nóra igazgató, Városmajori Szabadtéri Színház

rés a présen: Március 23-án lesz a Budapesti Színházak Éjszakája, amelynek a szervezését a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. kapta meg. Hogyan készültetek a feladatra?

Benkő Nóra: Öt éve rendezte meg utoljára a főváros a Színházak Éjszakáját, aztán a Covid teljesen elsodorta. Mi most újjáélesztjük az eseményt, Budapesti Színházak Éjszakája néven. Nagy örömömre a színházigazgatóknak szóló felhívásunkra rekordszámú, 43 színház csatlakozott: kőszínházak, függetlenek, befogadó helyek, kisebb társulatok.

rap: Mettől meddig tart majd a rendezvény?

BN: Délelőttől kora hajnalig. A Budapest Bábszínház például 10.30-kor nyit, de mások is készülnek gyerekprogramokkal a nap első felében. Alapvetően 15 órától 22 óráig zajlik majd a több mint 250 program java, ezeknek a fele regisztráció nélkül látogatható, csak egy karszalagra van szükség a bejutáshoz.

A programok másik fele előzetes regisztrációhoz kötött.

rap: Mi lesz a program?

BN: A rendezvényt annak idején Máté Gábor találta ki, hogy a nézők a színházakban olyan helyekre is bejuthassanak, ahová máskor nincs lehetőségük: próbákra, a kulisszák mögé, a jelmeztárba, az épület titkos részei­be. A színházak maguk döntöttek arról, hogy milyen programot állítanak össze, sok izgalmas esemény született. Az e-ticketek (utalványok) értékesítése már megkezdődött, fontos, hogy ezeket az esemény előtt karszalagra kell majd cserélnie a vásárlóknak. Erre az esemény előtti utolsó héten, a színházakban lesz lehetőség.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?