A transznemű komikus a parlamentbe készül

  • narancs.hu
  • 2019. január 25.

Színház

Hamarosan politikai pályára lép Eddie Izzard, de előtte még turnézik egy jót, április 20-án például Budapesten is fellép. A nagyszerű komikussal Köves Gábor beszélgetett, egyebek mellett Jeremy Corbynról, Darth Vaderről, a Monty Pythonról és Louis C.K. visszatéréséről - az interjú a friss Narancsban olvasható. Ízelítő:

Magyar Narancs: Ha bejut, ön lesz az első transznemű képviselő a brit parlamentben?

Eddie Izzard: Nagyon valószínű, de az is lehet, hogy egy másik transznemű politikus jut mandátumhoz előttem. Nem kizárt, hogy vannak például transznemű önkormányzati képviselőink, de tulajdonképpen mindegy is. És nagyon jó dolog, hogy mindegy; ma már nem ügy, hogy meleg, leszbikus vagy transznemű-e az illető. Egyre unalmasabb erről beszélni. Ha az LGBTQ unalmas üggyé válik, akkor célt értünk.

false

 

Fotó: Wikipedia CC

(...)

MN: Önéletrajzi kötetében azt írja, hogy az első show, amit egymaga létrehozott, Az elveszett frigyláda fosztogatóinak játék mackó verziója volt.

EI: Talán már a kilencet is betöltöttem, sőt a tízet is, amikor tető alá hoztam a játék mackó show-t. Mindez a bentlakásos iskolám szobájában történt, az ágyamon. A színpad ezzel megvolt, már csak azt kellett kitalálnom, hogy mit is csináljak a színészeimmel, vagyis a mackókkal. Kellett egy sztori. Tulajdonképpen azóta is ezt csinálom, történeteket ötlök ki, egyiket a másik után. Ez mára odáig fajult, hogy nemrég elkészült az első olyan mozifilmem, a Six Minutes to Midnight, amelynek én voltam a társ­írója és a producere. Bevallom, a macishow azért hagyott némi kívánnivalót maga után...

A teljes interjút a Magyar Narancs e heti számában olvashatja. Digitális vásárlásra és előfizetésre itt van lehetőség.

Figyelmébe ajánljuk