ZSINÓRPADLÁS - Rés a présen

„Gazdagítani kellett”

  • rés a présen
  • 2023. október 4.

Színház

Vidovszky György rendező

rés a présen: Tom Schulman Holt költők társasága című darabját mutatjátok be október 14-én az Átriumban. Ez már A végjáték évadának része?

Vidovszky György: Amikor felkértek, még szó sem volt arról, hogy ez lesz az utolsó évada a Kultúrbrigádnak. Persze nyomasztó dolog egy alkotócsapat kvázi utolsó előadását rendezni, és szomorú, hogy a csapat elhagyja az Átriumot, de valahol csak-csak működnek majd tovább. A jövőbe nézünk, hiszen bármi legyen is, egy előadást abban a reményben hozunk létre, hogy majd játszani is fogjuk. Előttünk a szinte teljes évad, és ha a produkció sikeres lesz, remélhetőleg valamilyen formában utána is életben marad majd.

rap: Te választottad a darabot?

VGY: Felkérés volt, és azért tudtam rá azonnal igent mondani, mert egyszer nekifutottunk már a műnek a 2010-es évek elején a Bárka Színházban, csak akkor még nem kaptuk meg a jogokat.

rap: Egy sikerfilm adaptációjáról van szó, belenyúltatok a forgatókönyvbe?

VGY: A történet persze egyezik, de a mi változatunk nem pont az, amit most Európa-szerte játszanak. Ahhoz, hogy a figurák többdimenziósak legyenek, a jeleneteket gazdagítani kellett. Kevésnek éreztük a meglévő adaptációt, igyekeztünk jobb szereplehetőségekkel mélyíteni.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk