Karácsony Gergely Máté Gábor és Kováts Adél újraválasztását javasolja

  • narancs.hu
  • 2020. október 27.

Színház

Az előterjesztésről szerdán szavaz a Fővárosi Közgyűlés.

2021. január 31-én lejár a Katona József Színház és a Radnóti Miklós Színház igazgatóinak megbízatása, ezért a főváros pályázatot írt ki a posztokra. A pályázat még a nyáron, július 24-én jelent meg az Emmi és a Fővárosi Önkormányzat honlapján.

Ahogy az a soron következő, a Fővárosi Közgyűlés október 28-i ülésének napirendjéből és az előterjesztésből kiderül, a két igazgatói posztra csupán egy-egy pályázat érkezett:

  • Máté Gábor, aki jelenleg is a Katona igazgatója, megpályázta állását újabb öt évre,
  • Kováts Adél pedig, aki jelenleg is a Radnóti igazgatója, szintén így tett.

Más pályázat nem érkezett, a felkért szakmai bizottság pedig október 12-i ülésén véleményezte a beérkezett pályázatokat.

Máté Gábor pályázatát 6 igen, 1 nem és 1 tartózkodó szavazattal támogatták; Kováts Adél pályázatát pedig 8 igennel.

Ennek értelmében az előterjesztésben Karácsony Gergely főpolgármester arra kéri a Fővárosi Közgyűlést, hogy válasszák újra mindkét jelenlegi igazgatót a 2026. január 31-ig tartó időszakra is. A közgyűlés szerdai ülésén szavaz az előterjesztésről.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!