Kiderült, kik pályáznak a Vígszínház igazgatói posztjára
vigszinhaz_google_strv_top_story_lead.jpg

Kiderült, kik pályáznak a Vígszínház igazgatói posztjára

  • narancs.hu
  • 2020. február 11.

Színház

Összesen három pályázat érkezett.

A Népszava információi szerint három pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára. Azt eddig is lehetett tudni, hogy Eszenyi Enikő jelenlegi direktor újrázna. Új név Rudolf Péter színész-rendezőé. Ő korábban volt a Vígszínház tagja, jelenleg rendez a színházban. A harmadik pályázó Csányi János rendező, a Bárka alapító igazgatója. Csányi jelenleg a Színház és Film Intézet alapítóvezetője.

A Vígszínház társulata Hegyi Barbarát delegálta a szakmai bizottságba.

Új igazgatója lesz a Szabad Tér Színháznak is. Ez már egy megismételt pályázat, mert az elsőt érvénytelenítették. Újra beadta pályázatát Bán Teodóra jelenlegi igazgató. Új pályázó Somogyi Szilárd rendező, aki Hegedűs D. Gézával adta be a koncepcióját. Itt is van egy harmadik pályázó, de az ő kiléte még nem nyilvános.

A lap úgy tudja, folyamatos az egyeztetés a fővárosi színházak jövőjéről. „Nagy esély van arra“, hogy három fővárosi színházat – a Katonát, a Radnótit és az Örkényt – megtartana Budapest, másik hármat pedig – a József Attilát, a Tháliát és az Újszínházat – pedig átadna az államnak.  A többi színház pedig maradna vegyes fenntartású.

Figyelmébe ajánljuk