Megszűnik a Budapest Kortárstánc Főiskola
Screen-Shot-2014-11-28-at-1.52.40-PM.png

Megszűnik a Budapest Kortárstánc Főiskola

  • narancs.hu
  • 2018. december 4.

Színház

Angelus Iván közleményt adott ki, amelyben a táncművész képzés és a tanár mesterképzés megszüntetéséről ír. Az iskola 1979 óta működött, 2004 óta már főiskolaként.

Angelus, a Budapest Kortárstánc Főiskola alapítója és rektora azt írja,

a fennálló kulturális, jogi, adminisztratív, financiális és munkaerőpiaci feltételek nem teszik lehetővé az 1979-ben megkezdett és 2004-ben főiskolai rangra emelt képzés magyarországi, felsőoktatási formában történő felelős, minőségi folytatását. A hivatásos kortárstánc művészek és tánctanárok képzése 2021. június 14-én hétfőn fejeződik be az alapító és fenntartó Új Előadóművészeti Alapítvány döntése alapján.

A Főiskola addig is teljesíti misszióját és vállalt kötelezettségeit, azaz aki megkezdte képzését az még befejezheti tanulmányait.

(via Fidelio)

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.