Nem hajlandó távozni a Vígszínház alapítványainak kuratóriumaiból Eszenyi Enikő

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 23.

Színház

Ezek összesen 500 millió forint támogatást kezelnek.

Eszenyi Enikő bár már egy ideje már nem a Vígszínház igazgatója, továbbra is dönthet a színház pénzügyeiről, mert az intézmény korábbi vezetője két vígszínházi alapítvány elnökségében is benne van, melyek összesen 500 millió forint támogatást kezelnek – írja a Blikk. A lap szerint a jelenlegi vezetés bár már felszólította Eszenyit, távozzon a két alapítvány elnökségéből, ő ezt eddig nem tette meg.

"Sajnos a sokak által remélt változás a kuratóriumok személyi összetételében eddig nem történt meg, de továbbra is bizakodunk az érintettek együttműködésében" – nyilatkozta a Blikknek Mádi Zoltán, a Vígszínház gazdasági igazgatója.

A Marton László által létrehozott alapítványok kuratóriumának tagja Eszenyin kívül Magyar Péter korábbi produkciós igazgató, valamint Hegedűs D. Géza.

"Eszenyi Enikő visszalépett a Vígszínház vezetői pályázatától, azonban az alapítványok kuratóriumi pozícióiról nem mondott le, hasonlóan Magyar Péter volt produkciós igazgatóhoz, aki már szintén nincs a korábbi pozíciójában. Így természetesen minden felmerülő kérdés kapcsán hozzájuk kell fordulnunk" – mondta korábban a lapnak Rudolf Péter igazgató. Az alapítványi támogatásokon kívül más, a Vígszínházat érintő pénzügyekbe Eszenyi Enikőnek nincs beleszólása.

"Az alapítványok kuratóriumának összetételébe a Vígszínháznak nincs jogi lehetősége beleszólni. Hónapokkal ezelőtt jeleztük, hogy – elegánsan fogalmazva – szerencsésebb lenne, ha a Vígszínházhoz jelenleg is napi szinten kötődő személyek vinnék az alapítványok ügyeit. Ezt most is így gondoljuk" – hangsúlyozta Mádi Zoltán.

(Blikk)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk