Nem hívta fel Vidnyánszky Attila a Nemzet Színészének választott Kulka Jánost

  • narancs.hu
  • 2024. május 8.

Színház

Ezzel 24 éves tradíciót szakított meg. Viszont kiakadt, mikor minderre rá mert kérdezni az RTL riportere.

24 éves tradíciót szakított meg Vidnyánszky Attila, aki a szokással ellentétben nem hívta fel Kulka Jánost, miután a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművészt múlt pénteken megválasztották a Nemzet Színészének

számolt be erről az RTL Híradó.

A Nemzet Színésze címet 2000-ben alapították, még az első Orbán-kormány idején. A címet egyszerre 12 színművész viselheti, ha közülük valaki meghal, a többieknek közösen kell dönteniük az új tag személyéről. Így választották meg a testület legújabb tagját, Kulka Jánost is, aki az RTL-nek úgy nyilatkozott, hogy először a szintén Nemzet Színésze címet viselő Molnár Piroska értesítette a hírről telefonon.

Pedig mindez a hagyomány szerint a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatója, azaz Vidnyánszky Attila feladata lett volna. Többen értetlenül állnak azelőtt, miért nem hívta fel Vidnyánszky Kulkát. Jordán Tamás az RTL-nek azt nyilatkozta, ő úgy tudja, Vidnyánszky nem akarta értesíteni Kulkát, így ezt a feladatot lepasszolta Molnár Piroskának.

A történtekről szeretett volna kérdéseket feltenni az RTL stábja a Nemzeti Színház bejáratához igyekvő igazgatónak, aki kissé kiakadt azon, hogy merik őt kérdezni, mondván, "az RTL-nek nincs joga kérdezni". Mert Vidnyánszky szerint "olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét", hogy "maguknak arra sem válaszolnék, nappal vagy este van" – ezzel magyarázta kirohanását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk