Orosz Ákos kapta a Kaszás Attila-díjat

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 30.

Színház

Az elismerést tizenkettedik alkalommal ítélik oda.

A Vígszínház társulatának tagja kapta a Kaszás Attila-díjat, amelyet az országos színházi évadnyitó gála keretében adtak át pénteken a Pesti Magyar Színházban - számolt be róla az MTI.

A tizenkettedik alkalommal átadott díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja. Odaítélésekor a jelölt művészeti teljesítményén túl a társulatban vállalt közösségépítő szerepét is értékelik.

A szavazási eljárás utolsó fordulójába Orosz Ákos mellett Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház és az Aradi Kamaraszínház művésze, valamint Király Attila, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Szkéné Színház művésze jutott. A díjat a legtöbb közönségszavazatot kapó művész vehette át.

„John Travolta szerettem volna lenni"

Orosz Ákos: Tulajdonképpen a véletlennek köszönhetem, hogy így alakult. Már korábban is megfordult ugyan a fejemben, hogy egyszer talán elkalandozok a színházcsinálás számomra ismeretlen oldala felé, de a konkrét elhatározást a Mozsár Műhely interneten elém ugró pályázati felhívása váltotta ki. Valami érthetetlen késztetést éreztem, hogy a keményen végigdolgozott napok után éjszakánként még ezen a pályázaton dolgozzak.

Figyelmébe ajánljuk