Senki nem hívta a rendőrséget, hivatalból vizsgálják a nemzetis balesetet

  • narancs.hu
  • 2023. december 8.

Színház

Egyelőre nem hallgattak ki gyanúsítottat, Szász Júliának három bordája és a lábszárcsontja tört el.

Hivatalból indított vizsgálatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Színházban, a Rómeó és Júlia előadása közben történt baleset ügyében, de még nem hallgattak ki egyetlen gyanúsítottat sem – írja pénteki hírlevelében a Partizán. A a színészek állapotát ismerő forrás alapján azt írják, hogy Szász Júliának eltört három bordája és a lábszárcsontja is, utóbbit össze kellett csavarozni. A baleset után öt napot töltött kórházban, majd a bordatörés következtében légmell (pneumothorax) alakult ki nála, amiért újabb két hétre ismét kórházba került.

Szász Júlia épp ma posztolt róla, hogy már jobban van, megköszönte mindenki támogatását is.

Horváth Lajos Ottónak, a Nemzeti másik színészének a keze sérült meg súlyosan, a baleset után többórás műtétre volt szüksége.

A hírlevél a Nemzeti Színház belső vizsgálatáról azt írja, nem tudni, pontosan kik és milyen módon vizsgálódnak, információik szerint ezekről a részletekről a társulatot sem tájékoztatták.

A baleset politikai üggyé változott, miután a Nemzeti igazgatója, Vidnyánszky Attila beadta lemondását a baleset miatt, hogy aztán a teljes NER-közeli kulturális élet kiálljon az ezúttal tényleg senki által meg nem hurcolt művész meghurcolása ellen. Erről egyébként cikket is írtunk, ide kattintva el is lehet olvasni!

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk