Utcabál-demonstrációt szerveznek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 27.

Színház

Szolidaritásukat kifejező zenekarok is fellépnek az alapítványi átállást megelőző estén.

ZsákUtcaBál - #freeSzFE címmel szerveznek megmozdulást a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. Augusztus 31-én, hétfőn, 19.00 órakor az Egyetem Vas utcai épülete előtt gyülekeznek, és az elmúlt 155 év ünneplésére invitálnak - tudatják közleményükben. Mint írják, a demonstráció címe és a „Ki tudja, mit hoz a holnap” - üzenetük  közelmúlt eseményeinek váratlanságára és a vészesen közeledő tanévkezdés körülményeinek kiszámíthatatlanságára utal. Hozzáteszik: legutóbb, augusztus elején, az egyetemet fenntartó alapítvány élére kinevezett kuratórium tagjainak névsoráról értesültek a sajtóból, ám a kuratórium jogosítványai a mai napig tisztázatlanok.

Épp tegnap derült ki, hogy Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, a Vidnyánszky Attila által vezetett Teátrumi Társaság tagja bekerült a Színház és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány felügyelőbizottságába. Nemcsák mellett a Magyar Nemzeti Bank két munkatársa, Szapáry György elnöki főtanácsadó és Windisch László alelnök tag még a kormány által létrehozott alapítvány felügyelőbizottságában.

Az egyetem fenntartását szeptember 1-től veszi át az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól az alapítvány. A kormány a felügyelőbizottság és az alapítványi kuratórium összeállításánál is figyelmen kívül hagyta az egyetem javaslatait. A kuratóriumi elnök az egyetem egyik fő kritikusa, Vidnyánszky Attila lett.

Nemcsák Károly mellett Matolcsy főtanácsadója is beül az SZFE-alapítvány felügyelőbizottságába

A kormány itt is figyelmen kívül hagyta az egyetem javaslatait. Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, a Vidnyánszky Attila által vezetett Teátrumi Társaság tagja bekerült a Színház és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány felügyelőbizottságába - írja a 444.hu. Nemcsák mellett a Magyar Nemzeti Bank két munkatársa, Szapáry György elnöki főtanácsadó és Windisch László alelnök tag még a kormány által létrehozott alapítvány felügyelőbizottságában.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.