Vidnyánszkyék szerint a két sérült színészük fals információkkal eteti a nyilvánosságot

  • narancs.hu
  • 2024. július 10.

Színház

A Nemzeti Színház közleményben jelezte, traumatizálta őket, hogy a két színészük nekik ment.

Azután, hogy Szász Júlia mellett a Rómeó és Júlia előadáson lezuhanó másik színész, a balesetben maradandó károsodást szenvedő Horváth Lajos Ottó is felmondott a Nemzeti Színháznál, a Vidányánszky Attila vezette intézmény kis túlzással elárasztotta közleményekkel a Facebookot: az elsőben az egykori színészeik kártérítéssel kapcsolatos kijelentéseit cáfolták, másodszorra pedig afelett sajnálkoznak, hogy „nyilatkozatháború alakult ki”.

„Az elmúlt hónapok történései megrázták a Nemzeti Színház társulatát. Nem pusztán a baleset ténye jelentett traumát, hanem a balesetet szenvedett volt kollégák részéről tapasztalt elhatárolódás a színház vezetésétől és közösségétől, illetve a kommunikációra való hajlandóság teljes hiánya” 

– írja posztjában a Nemzeti Színház vezetése, és azzal vádolják a hónapok óta munkaképtelen színészeket, hogy „fals és a legtöbb esetben nem helytálló információkkal” etetik a nyilvánosságot.

A színházvezetés szerint ők hónapokig el akarták kerülni a nyilvános kommunikációt, és most is csak kénytelenek reagálni, ami főleg azért érdekes, mert korábban Horváth azt mondta, hogy igazából ő került kényszerhelyzetbe, mert a kártérítésről „a titoktartási megállapodásunk ellenére, idő előtt, olyan információk kerültek nyilvánosságra, amelyeket cáfolnom kell. [...] Nem először és nem egyszer teljesen fals és valótlan adatok jelentek meg a Nemzeti Színház igazgatójának részéről”.

A novemberi baleset után Vidnyánszky közelmúltban azt nyilatkozata, hogy a súlyos balesetet szenvedő színészek fejenként több mint ötmillió forint kártérítést kaptak – ezt Szász tételesen cáfolta, hozzátéve, hogy a kártérítésről még folyamatban van a megegyezés. Vidnyánszky reakciója erre az volt, hogy Szász azért mert nekik, mert a színházat „ugyanazok az erők akarják elpusztítani”, akik a hatvanas években felrobbantották.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk