Az ipari mosoda amerikai hóbort lenne?

  • Fizetett tartalom
  • 2023. január 4.

Támogatott tartalom

Az ipari mosoda leginkább csak az amerikai filmekből lehet ismerős.

Az ipari mosoda leginkább csak az amerikai filmekből lehet ismerős. Amerikában és az északi országokban is az az elterjedt, hogy nincs a lakásokban saját mosógép és szárítógép, hanem a háznak van egy közös mosodája, amelyet a lakók ingyenesen igénybe vehetnek. Emiatt pedig időpontot kell foglalni jó előre, hogy biztosan legyen helyünk a mosodában. 

Ennek a megfelelője az ipari mosoda, vagyis önkiszolgáló mosoda, amelyekből Magyarországon is egyre több jelenik meg. Több nagy cég és mosoda versenyez már egymással a lakossági ügyfelek és a cégek igényeinek kiszolgálására. 

Az ipari mosoda előnyei

Az ipari mosoda a nevével ellentétesen nemcsak a cégek számára jó megoldás. Sok esetben ugyanis találkozhatunk olyan makacs foltokkal, amelyeket lehetetlen eltávolítani, gondoljunk csak a vörösborra vagy a gyerek sáros cipőjére. Ezen túl egy közös nyaralás a teljes család számára élvezetes és remek kikapcsolódás, de a hidegzuhany a hazaértünkkor vár minket. Az a mennyiségű szennyes, ami felhalmozódik akár 1 hét alatt is egy 4-5 fős családnál, olyan mennyiség, amelytől biztos, hogy napokig fog járni a mosógép és szárítógép. Pont ekkor jöhet jól az önkiszolgáló, vagy másnéven ipari mosoda igénybevétele. 

Az ipari mosoda ugyanis nemcsak az átlagos 4-6 kilónyi ruhamennyiséggel tud megküzdeni. Akár 15 kilót is betehetünk egy-egy mosógépbe, amely az átlag háromszorosa, vagyis több adag mosást végzünk egy-egy mosás ideje alatt. Az ipari mosodákban ugyanis professzionális gépeket találunk, amelyekhez nem akármilyen vegyszereket adhatunk. Ezekbe a gépekben ugyanis mosószer, öblítő, lúgosító adalék, zsíroldó, fertőtlenítő és úgynevezett semlegesítő adalék kerül. Mindez pedig együttesen garantálja azt, hogy makulátlan tiszták legyenek a ruhák! 

A céges ügyfelek mennyországa az ipari mosoda

Bár lakossági ügyfélként is kiváló megoldás az ipari mosoda, de cégként még inkább ajánlott igénybe venni. Cégként ugyanis a biztosított munkaruhákat nem elég hagyományos gépekben kimosni. A különböző savak, vegyszerek, kemikáliák, anyagok és szennyeződések ugyanis nem fognak tudni kikerülni az anyagból egy 40 perces, 40 fokos mosás alatt. Az ipari mosodákban használt lúgosító, fertőtlenítő és zsíroldó használata elengedhetetlen, főleg akkor, ha olajat kell eltávolítani a ruhákból. 

Cégként pedig arra is lehetőségük van, hogy megállapodjunk munkaruha-kölcsönző céggel a szállításról. A kölcsönző cég ugyanis a szerződés értelmében a gyárig megy a szennyezett ruhákért, elszállítja a koszos ruhákat az ipari mosodáig, és cserébe hozza az ügyfél számára a teljesen tiszta, frissen mosott ruhákat. Mindezzel időt, energiát és pénzt spórol meg a cég is, hiszen nem szükséges ezzel a teherrel is foglalkozni. A munkavállalóknak mindig kéznél lesz a frissen mosott ruha, ezzel növelve a kényelmüket és a komfortérzetet.

Ahhoz, hogy lakossági ügyfélként vagy a cég vezetőjeként el tudja dönteni, van-e szüksége ipari mosodára, először mérje fel, mennyi szennyes ruhát halmoznak fel hetente. Amennyiben több tíz kilogramm (ez egy nagycsalád esetén nem elképzelhetetlen), és megállás nélkül jár a mosógép, akkor érdemes lehet átváltani az ipari mosoda használatára. Ha pedig kicsi van a családban, akkor azokat a makacs foltokat sok esetben a hagyományos mosógép nem tudja eltávolítani, így szintén ajánlott lehet időközönként professzionális gépek segítségét igénybe venni. Céges ügyfélként pedig a legfontosabb kérdés: szeretnénk, hogy a munkavállalóink mindig tiszta és frissen mosott munkaruhában lehessenek? Ha a válasz igen, akkor biztos, hogy erre az ipari mosoda nyújtja a megoldást!

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.