Srí Lanka: Őrizetbe vettek hét embert, három rendőr meghalt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. április 21.

Terror

Kétszázhétre emelkedett az elhunytak száma.

Őrizetbe vettek hét embert vasárnap Colombóban egy házkutatás során, amelyben három rendőr életét vesztette – közölték a Srí Lanka-i hatóságok. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az akcióról.

Rendőrségi források újabb közlése szerint jelenleg a sebesültek száma 450. A holland és a portugál külügyminisztérium megerősítette, hogy egy-egy állampolgáruk is a halálos áldozatok között van. A People's Daily című angol nyelvű kínai napilap szerint egy kínai állampolgár is életét vesztette.

A húsvétvasárnapi nyolc robbantás – köztük több öngyilkos merénylet – elkövetőjeként egyetlen szervezet nem jelentkezett. Az ország kormánya kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média működését is. (MTI)

Borítóképünkön: Katonák állnak a Cinnemon szálloda épülete előtt Srí Lanka fővárosában, ahol nyolc robbantásos merénylet történt 2019. április 21-én, húsvétvasárnap. Három templomot és négy szállodát ért robbantásos támadás, valamint a Colombóhoz tartozó Orugodavatta helységben. A merényletekben legkevesebb 187-en életüket vesztették, és több mint 400-an megsebesültek.
MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

Figyelmébe ajánljuk