Kacsalaarb - fűszeres, pirított hús salátalevélben
Hozzávalók (2 nagy adag)
1 nagy (40 dkg-os) kacsamell
1 salotta finomra aprítva
1 fokhagyma, finomra aprítva
2 cm friss gyömbér, lereszelve
kb. fél-egy dl húsleves
3 evőkanál halszósz
fél lime leve
1 kávéskanál cukor
fél kimagozott csili finomra aprítva
egy marék friss menta, koriander
jégsalátalevelek
A kacsamellről eltávolítjuk a bőrét. A húst éles késsel vékony szeletekre, majd apró kockákra vágjuk (gyorsabb és jobb, mint az aprítógép). Vastag falú serpenyőben vagy wokban közepes lángon 2 evőkanál olajat forrósítunk, beledobjuk a finomra aprított salottát, fokhagymát, gyömbért és csilit, átpirítjuk. Hozzáadjuk a kacsahúst, magas lángon sütjük, fakanállal folyamatosan kevergetve, hogy minél kisebb darabokra essen szét, kissé megkapatjuk. Ráöntjük a húslevest, erős lángon elfőzzük. Hozzáadjuk a halszószt, cukrot, lime-levet. A salátát leveleire szedjük, és erre adagoljuk a húst. Friss zöldfűszereket teszünk rá, batyut vagy tekercset is hajtogathatunk belőle.
A szerző blogja: www.chiliesvanilia.blogspot.com