Úgy tűnik, az árukapcsolás akkoriban szóba se jöhetett, bár azt nem tudnánk megmondani, hogy ebben a Köjál vagy a kreativitás hiánya volt-e a ludas, de nem is fontos. A lényeg, hogy ma már más szelek fújnak. Például a Jókai utcában található egykori Crazy Café már jó ideje Dzsungel néven, minden ízében igyekszik elterelni arról a figyelmünket, hogy mégis egy étteremben vagyunk. A tágas pincehelyiséget négy "témára" hegyezték ki - az egyik maga a névadó, a másik három: Szavanna, Kalózok, "ceán - a dekorációt pedig élő állatok mutogatásával is hangsúlyozzák.
Nekünk a Szavannában jut hely, elvileg különböző gyíkokban gyönyörködhetnénk, de azok olyan jól álcázzák magukat, hogy mozgást csak azokban az alumíniumtálakban tapasztalunk, amelyekbe a táplálékférgeket helyezték. Most inkább az étlapot tanulmányoznánk. Itt is a négyes játszik. Először a szavannai menüből választunk, és bár a "baobabfa kérge" fantázianevű előétel (1590 Ft) nem más, mint padlizsánkrémes, fetás, pestós, rokfortos és salsaszószos pirítós, nem lehet rossz szavunk. Ugyanez áll a cipóban tálalt sajtos fokhagymakrémlevesre (690 Ft), ami persze olyan egyszerű, mint a bot. (Csak arra lennénk kíváncsiak, miért hívják sárga veszedelemnek?) Azt viszont egyből értjük, miért szaharai álom az egyébként kiváló cézársaláta (1790 Ft) - a szénsavmentes ásványvizet nem hívhatják így. A "maki-verem" (1790 Ft) tulajdonképpen szintén cézársaláta, csak pirítós helyett cipóban jár, joghurtos-kapros mártást adnak hozzá.
Talán jobb, ha evezünk kicsit, bár az óceáni menüből kiválasztott hullámok hercege (2790 Ft) lazacsteak előbb juttatja eszünkbe a sarki hipermarketet, mint egy norvég halpiacot. Viszont a garnélarákos mártás és a rozmaringos krumpli kedves emlék marad. Ahogy Kalóz-mama krémese (650 Ft) és a "névtelen" csokis brownie (690 Ft). Hogy aztán gyorsan elfelejtsük.