rés a présen - Három hónapra előre - Maróti Dániel programszervező

  • .
  • 2011. július 14.

Trafik

rés a présen: Mióta dolgozol a Gödörben? Maróti Dániel: A klub alakulása óta jelen vagyok, illetve előtte már volt egy Sziámi-koncert az őszi fesztiválon. Ez kilenc évet jelent.
A kezdeti időkben mindent ki kellett találni, azt sem tudtuk, hol legyen a színpad. Szerencsére az alapítók, Kakuk Judit és Filep Ákos építészirodát vezettek, így könnyebb dolgunk volt. Aztán a városlakók is elkezdték érteni, hogy mit akarunk a városi agora koncepcióval, és egyre többen jöttek a Gödörbe. Sajnos 2006-ban Judit meghalt, és a hely bezárásának lehetősége is ott lebegett a fejünk fölött. Második sebességbe váltott a csapat, és 2008-ra országosan ismert és kedvelt klub lettünk.

rap: Milyen rendezvények tartoznak hozzád?

MD: Alapvetően a Gödör zenei programjait szervezem és a fesztiválokat. Éves szinten kb. 900 koncert van, ez kilenc év alatt több mint 8000 koncertet jelent. Leginkább az Athe Sam Roma Összművészeti Fesztiválra vagyunk büszkék, ami most már ötödik éve zajlott egy héten át, de említhetném a Világgödör sorozatot is. A "minifesztiválok" a kezdeti időktől vannak, amelyeken belül a legjobb hazai zenekarok lépnek föl, és performanszokkal, kortárs táncelőadásokkal is találkozik a közönség.

rap: Miért szeressük a Gödör Klubot?

MD: Judit és Ákos kilenc éve egy városi agorát álmodott, és ez megvalósult. Minden korosztály jár a Gödörbe. Valódi találkozási pont generációk, népcsoportok, magyarok és külföldiek között. De a mai napig befejezetlen. Nagyon szeretném, ha rendeződne a helyzet, mert hiszem, hogy a Gödör Európa egyik legjobb helye lehetne.

rap: Mik a te kedvenc helyeid a világban?

MD: A kisebb klubokat szeretem, és a nagy fesztiválokat. Ha tehetem, inkább a természetben töltöm az időt ma már, mintsem koncerteken, mert koncertet nálam többet kevés ember lát és hallgat. Szeretem a bécsi Ost Clubot, a ljubljanai Orto Clubot, de a legjobb élményeim Kolumbiához fűznek. Ott tényleg tudnak vidáman szórakozni, kikapcsolódni az emberek.

rap: Hogyan maradhat meg a hely sokáig ilyennek?

MD: Hihetetlen, de kilenc éve mindig három hónapra tervezhetünk csak előre.

rap: Milyen programok lesznek a nyáron?

MD: Július 14-én Supernem- és Heaven Street Seven-koncert lesz, illetve az Ilhaam Project Franciaországból, 15-én jön egy szuper indiai tánccsoport Pandzsábból, aznap lesz Carbonfools is, másnap, 16-án Egy Kiss Erzsi Zene, Kistehén és Balaton... Nem sorolom tovább, minden napra jut bőven program, ott vannak a www.godorklub.hu és a www.vilagveleje.hu oldalon.

rap: És mi lesz ősztől?

MD: Szeretnénk még több külföldi előadót, és szokásunk szerint aktuális dolgokat. Lesz Török Fesztivál, jön a Dreadzone, augusztus végére szervezünk egy Ramadán Ünnepet, lesznek határon túli magyar előadók, lesz Smooth Jazz Fesztivál, Nemzetközi Szájharmonika Fesztivál és megannyi jó program.

Figyelmébe ajánljuk