tévésmaci - A sül virág

  • .
  • 2009. január 15.

Trafik

Sztupa és Troché nekieredtek a Fekete-erdőnek, ami annál is könnyebben ment, mert ott illik eredni - és nem például Szibériában. Hiába is tagadnánk, vannak ellentmondó dokumentumaink is az esetről, melyek szerint egy klinikáról szöktek, ahol német tudósok tartották őket fogva, kísérleti célokból.
Azt vizsgálták - a dokumentumok tanúsága szerint -, hogy milyen idő lesz másnap, és ezt Troché honnan tudja megmondani, mikor rendszeresen Sztupa kémleli az eget. A kémeknél persze ez így megy, de a német tudósok sem gondolhatnak mindenre. Ugyanezen forrásaink azt állítják, hogy a német kutatók nagyon szerettek gombfocizni és - a japán vendégtanár kivételével - mindegyik újra akarta többször is játszani az '54-es berni döntőt előbb Sztupával, aztán Trochéval. Hiába mondták, hogy Sztupa a '74-es lengyel csapat, Troché pedig az ugyanakkori Uruquay, nem hittek nekik. "Puszkasz, Puszkasz" - hajtogatták. Csak egy kültelki utánjátszó forrásunk szerint kavartak azért épp barátaink, mert valami elintézetlen dolguk volt az Üvegmanóval, a fenyveserdei kincsek őrzőjével. Talán a tévétől okosabbak leszünk!

Pénteken (16-án) a legjobb címünkkel kezdünk, a Film+2-n 19.20-kor kezd a Pubi hugi, persze hogy amerikai vígjáték. A sima Film+-on 0.40-kor lesz egy akciófilm Jason Stathammel, a Felpörgetve. Nehogy azt higgyék már, hogy a híres Sclöndorff 1985-ös Ügynök halála a híres John Malkovichcsal és a híres Dustin Hoffmannal egy szikrányit is jobb (m1; 22.45), talán csak a folytatása, a Kettős ügynök feltámadása, Michael Dudikoff-fal, de azt sajna nem adja egyik tévé sem. Én persze Az ifjabb gőzös c. 1928-as burleszket nézem 0.55-kor az m2-n, de csak puszta sznobságból. Fábry Zoltán 1984-es Gyertek el a névnapomra c. filmje már a maga korában is pont annyira ciki volt, mint a Karinthy Ferenc-írás, amiből készült (Duna; este hét).

Szombaton majomnak öltöztetem a vombatom, hogy hasonlítsunk. Az m2-n a művelteknek A diktátor 22.55-kor. Nekem meg 0.35-kor Natasha Henstridge minden hajlata a A Mars szelleme című rettenetben az RTL Klubon.

Vasárnap megnézem az Alice Tükörországban c. valamit 10.05-kor az m2-n, mert először úgy olvastam, hogy Törökországban, és a döner kebabot nagyon szeretem. Kilenckor este ugyanitt meztelen indián lány uszikál a Mackenna aranyában, bár az összhatást Gregory Peckory kétségkívül rontja nagyban. A Dunán tíz előtt öt perccel a necces Stasi-opera, A mások élete.

Hétfőn semmi.

Kedden megrúglak. A tv2-n 21.15-kor Collateral - A halál záloga, nyilvánvalóan a művészettörténet legroszszabb filmje. Tegye fel a kezét, aki szereti Tom Cruise-t! 0.45-kor a Film+-on Rottweiler - A halálkutya kell nekem, a címe miatt csak. Viszek is haza Pedigré Pált. Ha La Fontaine, a mesemondó ilyet tudott volna, most nem adnának róla filmet a Dunán este nyolckor. Szegény Fonti a Budapest tévén menne reggel fél hatkor.

Szerdán további elmebetegek, Montalbano felügyelő (A hegedű hangja) sorozatosan 20.10-kor az m1-en, az RTL Klubon délelőtt 11.25-kor pedig Churchill - A brit oroszlán Albert Finneyvel, a kedvencemmel. A Filmmúzeumon este nyolckor egy nagyon rossz Vancura-adaptáció Menzeltől, a Vége a régi időknek. Mentségére legyen mondva a rendezőnek, hogy régen csinált ő jó Vancura-adaptációt is (Szeszélyes nyár). Na, azoknak az időknek van vége.

Csütörtökön délelőtt a vadnyugat hírhedten pszichopata barmának, az OK Corral-i mészárosnak, Wyatt Earpnek állít ércnél maradandóbb emlékművet a hülye Kevin Costner. Este a Dunán 23.40-kor az egyetlen darab, amiért érdemes bekapcsolni a tévét: Halász Péter Herminamező - Szellemjárás című 2006-os munkája. Azt írta róla a post mortem bemutató után a helybéli lágyszívű kritikus, hogy: "A Herminamező - Szellemjárás egy kivételes remekműve az effélékhez egy ideje minket nem szoktató honi filmcsinálásnak. Nem kellene mondanom, hogy e megállapításhoz az égvilágon semmi köze annak, hogy most épp Halász Péter él-e, hal-e. Persze él." - Nos, e közlését azóta se bánta meg.

Maguk viszont megbánják, ha tévéznek.

Figyelmébe ajánljuk