tévésmaci - Tetű a szénakazalban - písnickár

  • .
  • 2007. november 22.

Trafik

Prívijuszli: vízlépcső, Nohavica. Akkor kezdődött, amikor az egyetemi városrészben bezárt az utolsó kocsma is.
Az éjszakai utca megtelt üvöltéssel, lehettek úgy heten-nyolcan, decensen ittasak, ilyen idő volt, mint most: hideg, szeles késő ősz, tán az eső is esett. "Krabicka cigaret a do kafe rum rum rumÉ" A sötétbe borult házak egy-két ablakában kigyúltak a fények, kócos, pizsamás alakok jelentek meg, de ahelyett, hogy csendre intették volna az óbégatókat, tisztán lehetett hallani a második emeletről, hogy "dve vodky a fernet a ted' doktore cum cum cum". A szaki köhögve és dohányozva indult melózni a hajnali pályaudvarra, utat engedett, kifújta a füstöt, s a következő slukkal már folytatta is: "chrapot v hrudním kosi no to je zázitek". Azt, hogy "my jsme kámosi ridicu· sanitek tek tek", a kukásautón lógó két szakember tette be a közösbe. A redőnyét épp nagy zörgéssel fölhúzó fűszeres ugyan elég szomorú pofát vágott, de belekezdett a második versszakba: "Meli jsme ledviny ale jsou uz na dranc dranc dranc" - így jött el a péntek.

Pénteken (23-án) délelőtt tizenegykor a tv2-n Gina Lollobrigidához és Yul Brynnerhez lesz szerencsénk King Vidor Salamon és Sába királynője című 1959-es leiratában. A Zone Európán este nyolckor Szőke András Európa kempingje (ugyanitt éjjel fél háromkor Serpico - fenn ne maradjanak). 22.15-kor a Dunán az Edukators című német-osztrák film, az is lehet, hogy megnézem, de nem valószínű.

Szombaton nincsen épp állatom, ezért 13.15-kor a Dunán nekem szól A pityergő teve története - oda vagyok a feliratos dolgokért (bár ez elsősorban a ruházkodás terén perdöntő). Ha az m2-n 21.45-kor belevágunk a Szelíd motorosokba sokadszor is, lehet, hogy megtakarítjuk magunknak a tizenegy órás döntést, miszerint az m1-en nézzük-e Polanski Macbethjét vagy a Dunán a Takeshis' című kultikus szemetet.

Vasárnap egy 1918-as (azannya) magyar némafilm a Dunán 13.45-kor (A bánya titka). Este az RTL Klubon nyolc tízkor kalózozunk: Kapitány és katona - A világ túlsó oldalán. Mit mondjak? Pipipipitány, Russell Crowe-val (erre még visszatérünk, figyeljék a karomat vagy az órát)! 23.25-kor én a 24-et adnám, ezzel szemben a tv2 az Angyalszívet - van egy gusztusuk. Fél tízkor volt egy Viridiána a Filmmúzeumon, de nem értem haza.

Hétfőn ezért pótolom a restanciám a csatornával, és nyolckor odaülök az Arséne Lupin elé, hátha az a változat lesz, amit szeretek (vagy valaha szerettem), Georges Decriére-rel.

Kedden a Taviani testvérek tökéletesen felesleges amerikai kirándulásának végtelenül kínos lenyomatát élvezhetjük a Zone Európán. 16.30-kor: Jó reggelt, Babilónia!

Szerdára tök elromlik ennyi hülyeségtől a távkapcsolóm (pilincka), ezért maradok az uccsó csatornán, hogy be tudjam írni ide a hét leghülyébb címét. Az este nyolckor kezdődő A disznó órája egy francia-angol bűnügyi film, amin nem kell csodálkozni. Viszont akkor én már soha többé nem mondhatom, hogy láttam én már varjún karórát? Szerintem de.

Csütörtökön nehogy már! És egyáltalán, nehogy már! Nehogy már tévézzünk!

Figyelmébe ajánljuk