Átverés a mindent gyógyító biorezonanciás kütyü

Bizsergetés százezrekért

Tudomány

Luxustermékként tekint a tehetősebb és hiszékeny magyarok egy része egy telefonos applikációval működő biorezonanciás szerkezetre. A szinte mindenre gyógymódot ígérő Healy körül konteós áltudósok éppúgy vannak, mint a spiritualitást hirdető mentorok. Ami közös: nagyon sok pénzt kérnek a semmiért.

Az elektromos áram gyógyászati felhasználása nem új módszer, viszont ahhoz épp elég modernnek és tudományosnak tűnik, hogy akár a legnagyobb hülyeségeket is eladhassák ezzel. Tiszta sor, hogy például az izmok kezelésére kifejezetten hasznosak bizonyos egészségügyben használt szerkezetek, de a minimális áram testbe vezetésével okozott bizsergető rezgések arra is tökéletesen alkalmasak, hogy különféle kuruzslók fedezzék fel ebben a könnyű gazdagodás lehetőségét. A kulcsszó a bio­rezonancia, továbbá játszik a kvantumfizika és néha a közös elvonulás is. A biorezonanciás kezelések könnyű sikerrel kecsegtetnek, mivel a „szakemberek” szerint a különféle rezgések jók a különféle betegségekre is, e kütyük a testünk rezgésére beállítva bármiféle gyógyszer nélkül is gyógyító hatást fejtenek ki. A magyar nagyközönség először az előző évtizedben hallhatott erről, amikor kiderült, hogy a 2014-ben elhunyt színészt, Bajor Imrét az a Vargha Zoltán kezelte ciántartalmú gyógyszerekkel, aki különféle rezgésekkel is „gyógyította” pácienseit. Éppúgy, mint azt a Magyarországon évek óta kapható, Healy nevű készülék is teszi az ígéret szerint.

Szolgáltatások

A Healy először 2019-ben jelent meg, az eszközzel kereskedők jelentős részben a gyógyászathoz értőknek vallják magukat. A készülék egy régi középkategóriás MP3-lejátszónak néz ki. Közelebbről válik feltűnővé, hogy a modernnek szánt dizájn tulajdonképpen egy nyomtatott papír, amit ráragasztottak a fehér műanyag borításra. Tölteni is lehet USB-csatlakozón keresztül, a szépen fényelt videók alapján pedig akár nagy dolognak is hihetnénk, ha nem jutna eszünkbe, hogy a 2020-as években egy középiskolás is képes szépen fényelt videókat készíteni a telefonjával. A legfontosabb persze a magyar nyelvű telefonos applikáció, amely az iOS-t és az Androidot futtató okostelefonokon is elérhető (szegény Huawei-tulajdonosok egyelőre kimaradnak a gyógyulásból). A készülékkel összekötve beállíthatjuk, hogy a „Fájdalom-psziché programcsoportot”, a „Mentális egyensúly programcsoportot” vagy netán a „Szépség és Bőr programcsoportot” szeretnénk-e használni. Ha magunkra csíptettük a kis diódákat, kapjuk is a fájdalommentes, kissé bizsergető elektromos ütéseket, amelyek a készítők állítása szerint a veseproblémákra éppúgy jók, mint a mozgásszervi elégtelenségekre vagy a pajzsmirigy támogatására. Sőt, ennél akár többre is: akár szépülhetünk is tőle, és anti-aging funkció is van benne!

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk