Jöhet a kombinált influenza és covid elleni oltás

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. december 10.

Tudomány

Amerikában elindult a készítmény engedélyeztetése. 

Elindult az influenza és a koronavírus elleni kombinált vakcina engedélyeztetése az Egyesült Államokban - közölte a Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalat magyar idő szerint szombat hajnalban.

Az amerikai Élelmiszerügyi és Gyógyszerhatóság (FDA) gyorsított eljárásban vizsgálja az influenza- és a koronavírus-járvány ellen kifejlesztett kombinált védőoltást.

A vakcina engedélyeztetése bő egy hónappal azután veszi kezdetét, hogy a Pfizer és a BioNTech közös kutatásban hozzáláttak a kombinált védőoltás kifejlesztéséhez.

A november elején induló kutatás tesztelésében 180, legalább 18 és legfeljebb 64 év közötti önkéntes vett részt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.