Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Tévétorrent

Tudjuk, hogy gyakorlatilag az összes nagyobb Marvel-hős filmvászonra került már, de az szupererő nélkül is világos, hogy a blockbusterek helyett immár a nagystílű sorozatoké a világ, a képregényes kedvenceket is be kellett dobni e darálóba.

Joss Whedon, aki a Bosszúállókkal már letette névjegyét a "Marvel Összes Rövidítve" ügyben, most a szupertitkos szuperhősöket gardírozó szupercsapat mindennapjait igyekezett elénk rakni. A hírhedt (és drága) szereplők (Hulktól kezdve a Vasemberig) csupán az emlegetés szintjén lépnek fel, vagy netán a későbbiekben be is ugranak egy-egy snittre, ha minden jól megy.

false

Nélkülük azonban annyi a Marvel-világnak, ami egy erre a tematikára épült sorozatban nem túl szerencsés. Ugyanakkor, ha elég türelmesek vagyunk, az ilyen-olyan mandinerekből lassan mégis kibomlik a szegény ember szuperhős-univerzuma (mindez a televíziózás egy korábbi szakaszában érthető is lenne). A hol erőltetett, hol jól eltalált utalásokra a rajongók biztos csak legyintenek, a kevésbé rajongók meg örvendeznek, ha felismertek valamit, de a technikai kütyük villogása, az odamondogatások és a nagy hősfigurák épp csak megidézik a Marvel-filmek világát és színvonalát. A 40 perces részek szereplői persze igyekvők és ügyesek, s hozzák a kicsivel az átlag felettit.

Tehát a Szupercsapat-Macgyver-Csillagkapu-különleges nyomozós egységek felállásban pályára lépő sorozat aranyos, szórakoztató, sőt szerethető, csak egy igazi szuperhős hiányzik belőle, akinek érkezése életmentő és élethosszító lenne.

Figyelmébe ajánljuk