Vadlibák húznak a világ legjobb drónfotóján

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 11.

Vadonlakó

Több tízezer légi felvétel közül választották ki.

Terje Kolaas norvég természetfotósnak ítélték oda a Drone Awards 2021 nevű nemzetközi természetfotó-verseny fődíját – írta a Bored Panda. Ez a légi fényképeket készítő természetfotósok legnagyobb seregszemléje, idén 102 országból több tízezer kép érkezett, ebből választották ki a legjobbakat.

A versenyre rögzített szárnyú repülőgépekről, helikopterekről, pilóta nélküli repülőgépekről, léggömbökről, rakétákról, sárkányrepülőkről és ejtőernyő segítségével készített fotókkal, videókkal lehet nevezni, profik és amatőrök egyaránt pályáznak.

 
Fotó: Terje Kolaas

 A legtöbb pontot elérő résztvevőé az „Év drónfotósa” cím, és nyolc kategóriában hirdetnek győztest.

Az idei fődíjas fotó címe: Rózsaszín lábú libák találkozása télen. A felvétel Norvégiában készült, a libák a sarkvidéki Svalbard felé szállnak. A madarak a szokottnál korábban érkeztek, amely összefügghet az éghajlatváltozással. 

A fődíjas képet és a kategóriák legjobb felvételeit  Olaszországban, Sienában mutatják be, az Above Us Only Sky című kiállításon  október 23-tól december 5-ig.

 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk