Gulyás Márton: Magára valamit is adó ellenzéki politikus nem ül be az Országgyűlésbe

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 09:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Önkritika után most kezdődik az ellenállás.

A Közös Ország mozgalmat vezető aktivista, Gulyás Márton a Hír Tv-ben azt mondta, mindenkinek, neki személyesen is most önkritikát kell gyakorolnia, és át kell gondolnia, mivel járult hozzá ahhoz, hogy kétharmada legyen a Fidesznek.

„Úgy gondolom, hogy azok az ellenzéki képviselők, akik magukra adnak, nem ülnek be egy ilyen megalázó helyzetben, mert ez semmi másról nem szól, csak a demokrácia színjátékának biztosításáról” – mondta az ellenzéki politikusok lehetőségeiről.

Nagyon fontos lenne, hogy önkritikus mondatokat mondjon mindenki, aki a képviseletünkre jelentkezett, „oltári nagy bukás következett be, ezt tagadni, kozmetikázni nagy hiba lenne”, tette hozzá.

Gulyás szerint a legrosszabbra kell felkészülni, és az ellenállás igazából csak most kezdődik.

A Közös Ország mozgalom jövőjéről azt mondta, még nem alakították ki az álláspontjukat arról, folytatják-e.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 09:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15
  hóvarjú
  2018. április 11., szerda 16:01
  Gulyás Márton is monnyon le!
 2. 14
  jhamori
  2018. április 11., szerda 08:47
  A képviselők képviselnek – ennél világosabban nem tudok fogalmazni. Ám a kétharmad esetén az egyharmad szóhoz sem jut: tehát az egyharmad senkit sem tud képviselni. Még ha akarna, akkor sem tudna. Konkrétan: az előző ciklusban az ellenzék egyetlen törvényjavaslata sem ment át az országgyűlésen, a geci válasz helyett “kellemes karácsonyi ünnepeket” kívánt, sőt, a végén már oda jutottunk, hogy egy fontos bizottsági ülést is sikerült elszabotálnia a fidesznek – ügyrendi megoldással. És még csak meg sem volt a kétharmad.

  Az a megválasztott képviselő, aki ezek után átveszi a mandátumát és beül az országgyűlésbe, az egyszerűen hazaáruló. Mert legalizálja az orbáni diktatúrát. Hiszen aki nem teljesen hülye, az látja, hogy a választások nem egyenlő feltételekkel realizálódtak, hogy az aktuális választási törvény kizárólag a fidesznek kedvez, hogy a fidesz elképesztő hazugság cunamiba zavarta az országot. Ezeket legalizálni azzal, hogy valaki kizárólag a fizetéséért és a parlamenti büféért ül be a képviselői székbe – mert másra nm képes - arcátlanság azzal a választói többséggel szemben, akiket képviselnie kellene.

  Az a képviselő, aki felesküszik az alaptörvényre, a csirkefogó gazember – aki vagy nem tudja, mit jelent az eskü, vagy nem ismeri az alaptörvényt, vagy egyszerűen sík hülye. Vagy mind a három.
 3. 13
  rworse
  2018. április 11., szerda 08:46
  Axxtroll
  "Honnan szedte az ellenzék, hogy Magyarország külföldön történő folyamatos lejáratása, a szemétkedés, és a végeláthatatlan p@tkánymenet amit évek óta előadtak, az majd bejön a választópolgárnak ?"

  Hát, a szavazási eredmény mutatja, hogy az éppen ezt csináló Fidesz vastagon megnyerte.
 4. 12
  Cyrano
  2018. április 10., kedd 16:30
  öregmedve

  nem csak erről szól a parlamenti munka. A törvénytervezeteket, államigazgatással kapcsolatos adatokat kapnak meg a pártok, amikhez máshogy nem jutnak hozzá.
  Egyszerű azt mondani, hogy az utolsó kapcsolja le a villanyt, de nálunk lesz sötét.
  (Juhász sikerességének a kulcsa az ötker korrupcióval szemben pl. az volt, hogy önkorm. képviselőként kikérhetett olyan iratokat, amikhez gyalog polgárként nem férhetett volna hozzá.)
 5. 11
  Cyrano
  2018. április 10., kedd 16:26
  Azta! Axxtrót mindjárt berendelik a pártközpontba.
  Patkánymenetnek nevezte a cöfi-röfi vicsorgó mentét.
 6. 10
  Cyrano
  2018. április 10., kedd 16:24
  bétom(2)
  És akkor mi lesz?
  Orbán már 98-ban megmondta, hogy a Parlament ellenzék nélkül is működik.
 7. 9
  rworse
  2018. április 10., kedd 13:50
  öregmedve
  Veszítenivaló annyiban van, hogy ha a házelnök azt látja, hogy a képviselői fizetések megvonása nem elegendő szankció, akkor elkezdenek az illetékesek egyre irdatlanabb büntetéseket kiosztani a éártokra és képviselőkre, hogy mégiscsak rábírják őket a biodíszletségre.
 8. 8
  rworse
  2018. április 10., kedd 13:45
  Azon, hogy a mai Országgyűlés a demokrácia látszata, a választások előtt kellett volna elgondolkodni. 2014-ben. Yoyo vesszőparipájával értenék egyet, miszerint, ha valamikor, akkor 2014-ben kellett volna bojkottálni, akkor nem kellett volna elindulni az oktrojált, új választási szisztémában. De nem a választási szisztéma a döntő, önmagában abban nincs semmi extrém, demokráciaellenes vagy alkotmányellenes. Ha jól csinálná az ellenzék, akkor az ellenzék tudná kihasználni a győztest nagyban jutalmazó rendszer előnyeit. Azzal van a baj, hogy még ha jól csinálná az ellenzék, akkor se tudná jól csinálni, hiszen a NER az országot a maga képére alakította, elfojtva a demokrácia lehetőségeit, tényezőit. Az elfojtás manapság is teljesedik tovább, de a zöme megtörtént 2010-11-ben, a NER létrehozatakor. AKKOR KELLETT VOLNA BOJKOTTÁLNI! Leginkább az erre hivatott magyar politikai erőknek, ezek segítségével nekünk, demokratáknak, mindezzel PÁRHUZAMOSAN (tehát nem helyettünk, hanem mellettünk) az Európai Uniónak!
 9. 7
  öregmedve
  2018. április 10., kedd 13:43
  Ha valaki szívesen hallgatja egy interpelláció vagy egyéb felszólalás után, hogy bukott ellenzékkel nem vitáznak és még jó ha el nem hajtják a búsba,ha valaki örül annak, hogy minden államtitkárocska odavághatja az arcába, hogy erről nem nyitok vitát és ha jó kedve van a padisahnak akkor a győztesek napjában többször is körberöhögik , no az üljön be.
  Akinek ehhez nincs gyomra az ne tegye.
  Igazán látványos és a külvilág felé hatásos üzenet valóban az lenne, ha a fideszeseken kívül senki nem ülne a parlamentben.
  Veszítenivaló ugyanis nincs.
 10. 6
  tiszapolgári
  2018. április 10., kedd 12:10
  A Gulyás Márton-i önkritika része lehetne az is, hogy aki az elmúlt néhány évet végighangoskodta a médiában és a köztereken, az a választási vereség után alig néhány órával ne akarja megmondani, ráadásul egy tévéműsorban, hogy mi legyen.
  Azt javasolnám, hogy várjon két-három napig, amíg kitisztulnak a fejek, hátha másoknak is lesz olyan mondanivalójuk, amit meg lehetne fogadni. Nem hiszem, hogy a pártot, amelyikre listán szavaztam, a Fidesszel való együttműködéssel lehetne vádolni, kíváncsi vagyok, hogy ők mit gondolnak az ellenzék előtt álló lehetőségekről.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...