Vona Gábor nem csak lemond, de mandátumát sem veszi át

  • narancs.hu
  • 2018. április 9.

Választás 2018

Egyelőre nem folytatja politikusi pályáját. Legalábbis erre lehet következtetni.

Hétfő este egy Facebook-posztban jelentette be a Jobbik elnöke, hogy benyújtotta lemondását a párt elnökségének, és a testület azt elfogadta. Vona Gábor egyben azt közölte, hogy a Jobbik választási eredményéért egy személyben vállalja a felelősséget. Ez pedig azzal is jár, hogy

„a tisztújításon nem méretem meg magam, egyúttal jeleztem az elnökség felé, hogy listás parlamenti mandátumomat nem fogom átvenni”.

Vagyis egyelőre úgy tűnik, nem folytatja politikusi pályáját.

Vona 12 évig vezette a Jobbikot, előtte csak néhány hónapig vezette más a pártot.

(Vona Gábor/Facebook)

Figyelmébe ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben. 

Ének az előcsarnokból

  • - turcsányi -

Quentin Tarantino nem filmrendező, jó, nem elsősorban filmrendező, hanem valami szekta, de híveinek számossága miatt sokkal inkább valamiféle egyház érinthetetlen Jézuskája, aki történetesen filmrendező (is).

Nyomasztó naplemente

  • Kiss Annamária

Az izraeli Hanoch Levin 1975-ben bemutatott méltán híres tragikomédiájának új interpretációjából pont az nem jön át, amitől izgalmas lenne a darabot épp most elővenni: az élni akarás ereje.

 

A múlt titkai

Nem sokon múlt, hogy Brückner Jánosból (1984) festőművész lett; az egyébként kémia–biológia tagozaton eltöltött középiskolai évek alatt fordult a rajzolás felé, majd a kétezres évek elején, amikor az ELTE BTK magyar irodalom és filozófia szakán tanult, kezdett el hobbi szinten festegetni.

Focipálya, lovarda, Dubaj - Rákosrendezőn

Lázár János szerint a volt teherpályaudvar helyére építendő városközpont születése egyenesen Orbán Viktor kívánsága volt, aki a minisztert nemcsak azzal bízta meg, hogy találjon helyet az új szenzációnak, de azt is kikötötte, hogy a területen középszerű projekt nem valósulhat meg.

A 2023-as kormányprogram

Sok ronda disznóság megtörtént már Magyarország parlamentjében a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben, de ennél a múlt csütörtöki esetnél szégyenteljesebb aligha.