Karácsony Gergely átadja a mandátumát, visszamegy Zuglóba

  • narancs.hu
  • 2018. április 11.

Választás 2018

Szeret az emberekkel kapcsolatban lenni.

Nem ül be az Országgyűlésbe Karácsony Gergely, mondta a HírTv-ben kedden este a politikus. Bár az MSZP-P listáját ő vezette, az Egyenesen című műsorban arról beszélt, hogy "szeret kapcsolatban lenni az emberekkel, ezért marad inkább zuglói polgármester". Mandátumát átadja hát másnak, ő pedig viszi tovább a kerületet.

Hétfőn este Vona Gábor közölte Facebook-oldalán, hogy nemcsak a párt vezetéséről mond le, hanem parlamenti mandátumát sem veszi fel. Szél Bernadett szintén hétfőn este mondta el az álláspontját ezzel kapcsolatban, a Hír Tv-nek arról nyilatkozott, hogy bár szerinte nincs demokrácia, mégis beül a parlamentbe, szerinte ugyanis a teljes bojkott nem biztos, hogy azt eredményezi majd, amit várnak tőle. "De azt elismerem, hogy ez egy legitim eszköz, amit ilyenkor meg kell fontolni."

Gulyás Márton pedig úgy véli, hogy "azok az ellenzéki képviselők, akik magukra adnak, nem ülnek be egy ilyen megalázó helyzetben, mert ez semmi másról nem szól, csak a demokrácia színjátékának biztosításáról."

Gulyás Márton: Magára valamit is adó ellenzéki politikus nem ül be az Országgyűlésbe

Önkritika után most kezdődik az ellenállás. A Közös Ország mozgalmat vezető aktivista, Gulyás Márton a Hír Tv-ben azt mondta, mindenkinek, neki személyesen is most önkritikát kell gyakorolnia, és át kell gondolnia, mivel járult hozzá ahhoz, hogy kétharmada legyen a Fidesznek.

Figyelmébe ajánljuk