Hivatalosan is Róna Péter az ellenzék államfőjelöltje

  • narancs.hu
  • 2022. március 1.

Választás 2022

Leadták a jelöléshez szükséges aláírásokat.

Hivatalosan is Róna Péter lett az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje, miután az Egységben Magyarországért parlamenti képviselői leadták az államfői jelöléshez szükséges aláírásokat - közölte az Egységben magyarországért sajtóosztálya.

Az államfőválasztás március 10-én lesz, a Fidesz Novák Katalint jelöli, és a parlamenti kétharmad birtokában nyilvánvalóan meg is választják majd a volt családügyi minisztert.

"Az országgyűlési képviselőknek arról kell majd dönteniük a jövő héten, hogy az üzleti és egyetemi világban is megbecsült, 1956-ban emigrált majd 1990-ben hazatért, a devizahitelesekért harcosan kiálló Róna Péter, vagy Orbán Viktor pártkatonája, a Fidesz egykori alelnöke és minisztere, Novák Katalin alkalmasabb arra, hogy kifejezze a nemzet egységét" - írta az ellenzék.

Az eredmény szerintük sem kétséges, de elvárják, hogy a hatalom engedje beszélni Rónát a szavazás előtt.

"A Fidesz nem a magyar emberek akaratából, hanem annak ellenére tervez köztársasági elnököt választani, de ennek az árát majd az április 3-i országgyűlési választáson fizetik meg" - zárja közleményét az ellenzéki szövetség.

Az ellenzéki pártok február közepén állapodtak emg arról, hogy Róna Pétert jelölik köztársasági elnöknek, bár Iványi Gábor és Elek István neve is felmerült.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk