Orbán az agrárkamarával kampányol a gazdáknak küldött levelében

Választás 2022

"Továbbra is stratégiai nyugalomra van szükség."

„A 2013. március 28-án megalakult Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK) feladata a hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatása, továbbá a szaktanácsadás, ezen kívül gyors, pontos és megbízható információk eljuttatása a gazdálkodókhoz” – olvasni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján a szervezet legfontosabb feladatairól.

Itt, aligha véletlenül, nem esik szó arról, hogy a kamara politikai és kampánytevékenységet végezzen. Érdemes ugynakkor felidézni, hogy az agrárgazdasági kamara elnöke, Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, aki nem is olyan régen azzal kedveskedett munkatársainak, hogy saját pénzén meghívta őket az Orbán-kurzus propadandafilmje, az Elk­*rtuk vetítésére.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pénteken a gazdálkodóknak küldött levelet, amelynek a címe is sokatmondó: „Fontos üzenet Orbán Viktortól, Magyarország miniszterelnökétől”.

A kormányfő a levélben a szomszédunkban kitört háborúról ír, majd ennek kapcsán a kampány utóbbi heteiben sokat használt, de semmivel alá nem támasztott Fidesz-narratívát használja, miszerint „vannak, akik a háború pártján állnak és feszültséget szítanak, ezért továbbra is stratégiai nyugalomra van szükség”. Megismétli az is, hogy a háborúban a magyarok semmit sem nyerhetnek, de mindent elveszíthetnek – mintha valós veszélye lenne annak, hogy a háború hullámai Magyarországra is betörnek.

 

Orbán az elmúlt 12 év eredményeinek megőrzését nevezi a legfontosabb feladatnak és a szerénységet mellőzve azon értékek követésére szólít fel, amelyeket az utóbbi három parlamenti ciklusban már sikerre vittek. Végül a „nemzeti kormány” nevében „a magyar gazdák érdekeiért és a magyar föld védelméért” áll ki.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk