3 évet kapott Mengyi Roland, a fideszes Voldemort

  • narancs.hu
  • 2019. február 21.

Villámnarancs

A Voldemortnak becézett, volt fideszes képviselőt korrupció miatt ítélték börtönre.

Három év szabadságvesztésre ítélte első fokon a Fővárosi Törvényszék Mengyi Roland volt fideszes országgyűlési képviselőt, akit  költségvetési csalás kísérletével és befolyással üzérkedéssel vádoltak - írja a 444.hu

Ezen felül Mengyit hat évre eltiltották a közügyektől és 4 millió forint pénzbüntetést is kapott.

Mengyi Roland

Mengyi Roland

Fotó: MTI

Mint arról mi is beszámoltunk, 2017-ben a Központi Nyomozó Főügyészség kiemelt jelentőségű ügyben emelt vádat Mengyi Roland országgyűlési képviselővel és hat társával szemben a Fővárosi Törvényszéken."

Konkrétan arról volt szó a vádirat szerint, hogy Mengyiék szociális szövetkezeteknek járó uniós pénzeket, összesen közel 500 millió forintot szerettek volna lenyúlni valós teljesítés nélkül. Az országgyűlési képviselő emellett kétszer 5 millió forintot is kért azért, hogy elrendezze a pályázati kiírásokat. A pályázatokat végül elutasították, így vagyoni hátrány nem keletkezett.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.