A Varga Mihályban lakó papagáj szerint 1956 legnagyobb hőse a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2015. október 23.

Villámnarancs

Varga Mihály akkora történelmi párhuzamot talált, hogy felejtsük is el azonnal október 23-át.

Valaha, nem is oly rég, Varga Mihály visszafogott, intelligens, hogy azt ne mondjuk, emberarcú fideszesnek számított. Noha azóta többször is bebizonyította, hogy ő is csak egy igyekvő pártkatona, mégis afféle szakelemnek látszott, hiszen mégiscsak Matolcsy Györgyöt váltotta a nemzetgazdasági miniszteri székben. Ám mától kezdve Varga Mihály új szerepkörben is bizonyíthat.

false

 

Fotó: MTI

„Ahogyan az 1956-ban a tankokkal szembeszállók magukra maradtak, úgy magára maradt Magyarország most is, amikor dönteni kellett a tőlünk függetlenül, idegen nagyhatalmak érdekei és hibás döntései miatt kialakult tömeges bevándorlás megállításának eszközeiről. Pedig az európai létformát, biztonságot, kultúrát és hitet példátlan veszély, a legújabb kori világtörténelem eddigi legintenzívebb népvándorlása fenyegeti” – az MTI tudósítása szerint Varga ezt bírta mondani. Kétségkívül ismerős szöveg, mostanában mindennap hallunk hasonlót. Csakhogy ez most nem valami rendes kormány-sajtótájékoztatón hangzott el, hanem az október 23-i ünnepi Fidesz-megemlékezésen, a Magyar Rádiónál.

Naivitás, mégis azt kérdeznénk, nem lehetne, hogy a kormánypárt legalább egy napra felhagyjon önmaga csúsztatásokkal teli fényezésével, és nem erőltetett párhuzamokat keresne ’56 hőseivel, hanem elgondolkodna a különbségeken?

Figyelmébe ajánljuk