Áder János felesége hisz abban, hogy a családot és a munkát össze lehet hozni

  • narancs.hu
  • 2021.02.11 14:05

Villámnarancs

Herczegh Anita elmondta azt is, szerinte mi a legszebb öröm, ami férfit és nőt érhet.

Család – Karrier – Egyensúly címmel szervezett online konferenciát a  Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A beszélgetés része volt a Házasság hete rendezvénysorozatnak, amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita - írja a hvg.hu.

A lap beszámolója szerint Herczegh Anita többek közt azt mondta, hisz abban, hogy a családot és a munkát össze lehet hozni, szerinte azonban a család élvez elsőbbséget. Meglátása szerint a házastársak egymást támogatva megteremthetik a kettő közötti egyensúly.

"Azt tapasztaltam, nőnek és férfinak az örömöt, a legszebb örömöt, az igazi kiteljesedést az adja meg, ha karjaiban ringathatja kicsinyét, ha szeretettel gondoskodhat gyermekéről, ha szeretettel gondoskodhat gyermekéről”

- idézi a hvg.hu a köztársasági elnök feleségét.

A konferencián felszólalt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, és elmondta, hogy a kormány azt szeretné, ha a fiatalok minél nagyobb számban házasodnának. Bagdy Emőke pszichológus pedig gyakorlati tanácsokat is adott, hogy mivel lehet növelni a harmóniát egy párkapcsolatban a járvány alatt. A hvgh.hu beszámolója szerint a pszichológus azt javasolta, a férfiak reggel öltözzenek fel és borotválkozzanak meg, és a nők is szedjék rendbe magukat, ugyanúgy, mintha munkába indulnának.

 

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.

„Mint egy Molotov-koktél”

Nemrég magyarul is megjelent harmadik regénye, Az iskola Topekában lelkes fogadtatásra talált Amerikában. A New Yorkban élő íróval a város jövőjéről, a Trump-korszak gyökereiről és a költőket érő kínos kérdésekről is beszélgettünk.