Roberto Saviano a Klubrádió elhallgattatásáról: szabályszerű kivégzés történt!

  • narancs.hu
  • 2021.02.18 07:46

Villámnarancs

A nápolyi maffia belvilágát jól ismerő író Orbán bűnére hívja fel a figyelmet.

Roberto Saviano, a Gomorra és a Zéró zéró zéró című könyek szerzője az Instagram-oldalán közölt bejegyzést a Klubrádió elhallgattatásáról - írja a hvg.hu.

A lap idézi a világhírű olasz író-újságírót, aki azt írja bejegyzésében: a Klubrádiót nevetséges indokokra hivatkozva hallgattatják el, akkor, amikor egy évvel a parlamenti választások előtt az ellenzék közös listája jobban áll, mint a kormánypárt. Saviano szerint  az egyetlen megoldás az EU részéről, ha súlyos szankciókat alkalmaz Orbánnal szemben, amely az ország gazdasági összeomlásához vezet.

"Szabályszerű kivégzés történt, amellyel Orbán elhallgattatja az utolsó, számára kényelmetlen hangot, vele a szólásszabadságot és a média szabadságát" - idézi  Saviano bejegyzését a hvg.hu.

A Klubrádióval történtekkel számos anyagban foglalkoztunk. Legfrissebb összefoglalásunk itt érhető el, a frekvenciapályázat részleteiről ebben a cikkünkben írtunk:

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.

„Mint egy Molotov-koktél”

Nemrég magyarul is megjelent harmadik regénye, Az iskola Topekában lelkes fogadtatásra talált Amerikában. A New Yorkban élő íróval a város jövőjéről, a Trump-korszak gyökereiről és a költőket érő kínos kérdésekről is beszélgettünk.