Csalókkal szövetkezik a Fidesz a következő választási győzelemért

  • narancs.hu
  • 2017. május 26.

Villámnarancs

Az aláíró: Kövér László. Beszédet mond: Balog.

Farkas Flórián nem tud annyira lopás gyanújába keveredni, hogy elveszítse Orbán Viktor bizalmát. Az Index információi szerint ma Kövér László házelnök és a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián aláír egy dokumentumot, amely rögzíti: a Fidesz a 2018-as választásokra megállapodást köt a roma szervezettel. A megállapodásban egyebek közt szerepel, hogy „a két szervezet együttműködik az országgyűlési és önkormányzati választásokra való felkészülésben, a választásokon és az ezután következő törvényhozási, kormányzati és önkormányzati munkában”. Az aláírás előtt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mond egy szép beszédet.

Egy normálisan működő országban

a Farkas Flóriánhoz hasonló politikusok már repültek volna a politikának a környékéről is (másokkal együtt, amúgy). Farkas nem, ő még mindig a magyar kormányfő mellett dolgozik miniszterelnöki biztosként – azután, hogy a roma felzárkóztatásra szánt pénzek egy részének eltüntetésében bizonyítottan szerepet játszott!

Csak emlékeztetőül: a Lungo Drom vezére felügyelte azt a Híd a munka világába elnevezésű uniós programot, amely fő célja elvileg az lett volna, hogy roma embereket segítsenek vissza a munkaerőpiacra. Ehelyett mindenre költöttek, csak arra nem, amire kellett volna. Emiatt és több más visszaélés gyanúja után több nyomozás is folyik az Országos Roma Önkormányzatnál tapasztalt visszaélésekkel kapcsolatban, az ügy már az az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) is eljutott.

Ám a Fidesznek mindez nem számít, a lényeg az, hogy 2018 után is Orbán Viktor maradjon a miniszterelnök, még azon az áron is, hogy a roma szavazatokért megint lepaktálnak Farkas Flóriánékkal. Zsák a foltját.

Figyelmébe ajánljuk