Debrecen fideszes polgármestere hisz a közoktatásban, de gyermekét a méregdrága helyi elitiskolába íratta

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 19.

Villámnarancs

A Debreceni Nemzetközi Iskola éves tandíja közel 3 millió forint.

Mint korábban mi is megírtuk, International School of Debrecen  vagyis Debreceni Nemzetközi Iskola néven Debrecen város és a Debreceni Egyetem együttesen alapítottak - szinte teljesen adófizetői pénzből - egy elit, angol-magyar tannyelvű magániskolát Debrecen-Pallagon.

false

 

Fotó: Facebook

A közel 4 milliárd forintból épült iskola a Mérce információi szerint „poroszos” oktatást mellőző, világra nyitott, az álhírek ellen is tudatosan nevelő oktatást kínál. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától meg is kapta az engedélyt az International Baccalaureate (IB) rendszerű oklevelek kiadására, ami a gyakorlatban azt jelenti, elkerülhetik a Takaró Mihály által áramvonalasított új Nemzeti alaptanterv bevezetését is.

"Orbán Viktor közvetlen elitje tehát, az általa is nagy dérrel-dúrral beharangozott Modern Városok Programból (mert ez is az egyik közpénzforrás), olyan iskolát húz fel a gazdag debreceni és környékbeli csemetéknek, amelynek elsődleges célja az, hogy megóvja őket Takaró Mihálynak, a NER újabb, pozícióba emelt csóvás emberének tanügyi ámokfutásától" - írta a Mérce.

Mint azt a Népszava megírta, Papp László, Debrecen fideszes polgármestere "egyik gyermekét a közel hárommillió forintos éves tandíjat szedő Debreceni Nemzetközi Iskolába íratta be".

Mint írják, a debreceni polgármester a civishir.hu nevű helyi portálnak elismerte, hogy a hír igaz, egyszersmind leszögezte, hogy rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében, de ugyanígy hisz a nemzetközi iskoláéban is.

A Népszava ezzel kapcsolatos kérdéseire a városháza nem válaszolt, arra hivatkozva, hogy polgármester gyermekének taníttatása nem közügy. Papp László arra a kérdésre sem válaszolt, hogy rajta kívül milyen más önkormányzati vagy állami tisztségviselők íratták gyereküket a nemzetközi iskolába.

Figyelmébe ajánljuk