Demeter Mártának hamarosan bíróság elé kell állnia

  • narancs.hu
  • 2020. február 20.

Villámnarancs

Hivatali visszaélés miatt indult per az LMP-s képviselő ellen.

Jövő hét pénteken 13 órakor kell Demeter Mártának megjelennie a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol az előkészítő üléssel megkezdődik a hivatali visszaélés miatt ellene indított per – írja a Magyar Nemzet.

Ahogy arról beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség tavaly novemberben emelt vádat hivatali visszaélés miatt  Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Demeter Márta

Demeter Márta

Fotó: Németh Dániel

Közleményükben azt írták, hogy a vádirat szerint Demeter Márta tavaly szeptemberben országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki - állt a kommünikében.

Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje őt összesen kétmillió forint összegű pénzbüntetésre.

Az országgyűlési képviselő terhére rótt hivatali visszaélés bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - tartalmazta a kommüniké.

Figyelmébe ajánljuk