Éhes Semjén melegekkel álmodik

  • narancs.hu
  • 2015. február 9.

Villámnarancs

Semmit nem ért abból, ami Szlovákiában történt, viszont nagyon tetszik neki.

„Üdvözöljük az igenek győzelmét a szlovákiai népszavazáson. A szlovák nép tanúságot tett a közös keresztény értékekről és a normalitásról. Véleményük visszatükrözi, amit Magyarország Alaptörvényébe foglalt a család védelméről” – ekképp üdvözli Semjén Zsolt azt a fantasztikus sikert, amit a Szövetség a Családról nevű szervezet aratott vasárnap népszavazássá konvertált nagyszabású buzizásával.

Semjén Zsolt és seregei

Semjén Zsolt és seregei

Fotó: MTI

Tudjuk persze, Semjénnek dísztávirata megfogalmazása során érdemes lett volna azt a kis mellékest is figyelembe vennie, hogy a totális érdektelenség miatt a tegnapi népszavazás érvénytelen volt, úgyhogy a Szövetség a Családról meg a többi szlovák homofób a hajára kenheti az „igenek győzelmét”.

De biztosak lehetünk abban, hogy a fővadász-lovasbohóc-miniszterelnök-helyettes ettől még csak jobban felizgult. Mert nem az járhat a fejében, hogy egy ilyen népszavazást kitalálni, aláírásokat gyűjteni hozzá mennyire égő vagy nem is égő, inkább aljas, hanem az, hogy hátha nálunk is lehetne valami hasonlót rendezni. Pénz nem számít. Semmi sem számít.

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.