Orbán bereteszelt országában a félelem az úr

  • narancs.hu
  • 2015. február 8.

Villámnarancs

Csengett a segélyhívó telefon a rendőrségen. Egy idős férfi tett bejelentést: gyanús külföldiek utaznak a buszon, s láthatóan készülnek valamire. A rendőrség nagy erőkkel kiszállt.

Az eset minap a Hosszúpályi és Monostorpályi között közlekedő buszon esett. Mint arról a Bors online beszámolt, „a rendőrök a bejelentést követően valamennyi Debrecen és Hosszúpályi között közlekedő autóbuszt ellenőrizték, hogy megtalálják azokat a bizonyos gyanús személyeket, mivel a férfi nem mondta meg, hogy a busz hová érkezik”.

Oh igen, igen, így megy ez Orbán Viktor és kifutófiúi (Rogán Antal, Lázár János és a többiek) gazdasági bevándorlókat démonizáló kijelentései után. Van itt valami rohadt külföldi, valami érhetetlen nyelven vartyog, még a szeme sem áll jól, a vak is látja, hogy valami disznóságra készül, lopni akar és robbantani fog.

A Bors beszámolója szerint a nagy erőkkel felvonuló rendőrség az égvilágon senkit és semmit nem talált. „A keresés viszont nem járt eredménnyel” – írják. S végül a feljelentőt vitték el… Aki persze nyilván meg van róla győződve, hogy őt ártatlanul macerálják, hisz’ csak a közösséget akarta megvédeni. Ahelyett, hogy a külföldieknek néznének a körmére, minket vegzálnak…

Mindebből napnál is világosabban rajzolódik ki Orbán új bevándorlóellenes hadjáratának az üzenete, ami nem más, mint a mesebeli farkas üzenete.

Inkább az „idegenektől” rettegj, mint tőlünk. Míg előlük zárod, reteszeled, barikádozod el a bejáratodat, én beosonok a hátsó kapun, s felfalom a jószágaidat.

Orbán bereteszelt országban a félelem az úr.

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.