Íme a MÚOSZ elnökének elképesztő nyilatkozata a Népszabadságról

  • narancs.hu
  • 2016. október 10.

Villámnarancs

Van még bármi értelme a MÚOSZ-nak? A hazai újságíró-szövetséget hívják így.

Szombaton elképesztő körülmények közt csukták be a legnagyobb magyar politikai napilapot, a Népszabadságot. A hír sokkolta a magyar közvéleményt, a világ számos vezető orgánuma megdöbbenésének adott hangot a nyilvánvaló politikai döntést követően. A magyar független sajtó újabb bástyája esett el, per pillanat az archívumával együtt; a veszteség felfoghatatlan.

És ekkor jön a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke, Tóth Károly, aki bevisz még egy gyomrost. Mert nem azt mondja, hogy szörnyűség, tragédia, borzalom stb., hanem nyomja a kormánypropagandát, benne van a Hír Tv-ben, így: „Ami azt illeti, én ezt a lépést, ami szombaton történt, elsősorban gazdasági jellegű döntésnek tartom, mert sehol a világon nem lehet elfogadni azt, hogy egy tulajdonos, egy új tulajdonos a végletekig finanszírozzon egy veszteséges üzletet. Az más kérdés, hogy nem tartom kulturált megoldásnak azt, ahogyan ez végbement. Mint hallom a ma reggeli hírekben, leültek tárgyalóasztalhoz, tárgyalóasztalnál kellett volna kezdeni ezt az egész dolgot. Hogy milyen lesz a lap, ha lesz egyáltalán új lap, annak az irányultsága, azt még egyelőre nem lehet megmondani, az majd kiderül. Sajtóberkekben hetek óta köztudott volt, hogy a Népszabadságot eladják. Tehát akik most sajnálják, hogy ez bekövetkezett, azoknak kellett volna lépni” – mondta Tóth Károly.

Ezután az idegborzoló vélemény után azért felvetődik a kérdést: mi értelme van annak a gittegyletnek, amit MÚOSZ-nak hívnak?

Figyelmébe ajánljuk