Gyurcsány Ferenc: "fehér, keresztény, heteroszexuális férfi vagyok"

  • narancs.hu
  • 2020. január 30.

Villámnarancs

Niedermüller Pétert védte meg coming outjával a DK elnöke.

Mint arról beszámoltunk, Niedermüller Péter DK-s politikus, erzsébetvárosi polgármester az ATV-ben a következőképpen kritizálta a többségi társadalom intoleranciáját: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

A kijelentés miatt, mellyel a DK-s polgármester, mint azt utólag magyarázta, nem kirekeszteni akart, hanem pont a kirekesztés ellen szólalt fel, Bayer Zsolt tüntetést szervezett mára az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal elé, ahol ő maga lesz az egyik vezérszónok.

A kialakult helyzetre reagált friss Facebook posztjában Gyurcsány Ferenc, méghozzá ily módon:

false

 

Fotó: Németh Dániel

"Nem lesz újdonság és a lényeg szempontjából nem fontos, csak egyszerűen tény: fehér, keresztény, heteroszexuális férfi vagyok.

Egyik jelző mögötti tartalom sem tesz különlegessé. Ilyen vagyok. Nem akartam ilyen lenni, egyszerűen lettem, ilyenné tettek. Hogy a Teremtő, az Isten, a genetikai véletlen, a családi örökség okán? Nem foglalkoztat. Vagyok.
Vannak más emberek. Nem fehérek. Nem keresztények. Nem heteroszexuálisok. Emberek. Embertársaim.
Vannak, akik rossz szemmel nézik, undorító szavakkal illetik azokat, akik nem nem fehérek, nem keresztények, nem heteroszexuálisok. És ekként is cselekednek. Bántják, ütik, üldözik, ölik őket.

Ezt én rettenetesnek tartom. Ez szerintem az emberiség, a humanizmus, a kereszténység elleni bűn.
Körülöttem sokan így gondolják. Egyik polgármesterünk is.
Értettem szavait. Megértettem. Mások nem értik. Vagy nem akarják érteni.

Ki akarnak teríteni bennünket. Ha tisztességes vagy, akkor is. Soha nem fogom engedni. Nem fogjuk engedni.
Mert olyan világot szeretnénk, ahol akkor is vigyázunk rád, ha nem vagy fehér, keresztény és heteroszexuális. Mert ember vagy. És ez a legfontosabb.

A többi nem érdekel. Sem a pártok, sem a szolgálatukra szegődők.
Az Ember érdekel. Ahogy van. A többi mehet a pokolra."

Figyelmébe ajánljuk