Harrach Péter eligazítja a magyar nőket

  • narancs.hu
  • 2014. május 5.

Villámnarancs

A kereszténydemokrata frakcióvezető kitartóan ismételgeti, hogyan élhetnek teljes életet a nők, de hiába, nem hallgatnak rá.

Harrach Péter vasárnap üzent önfacebookján: „Az Anyák napja azokról szól, akik vállalták a gyermeküket, és megtapasztalták, hogy egy nő ’önmegvalósításának’ legbiztosabb és legtermészetesebb útja az anyaság.”

Miután eltűnődtünk, vajon mit jelenthet a női önmegvalósítás idézőjelbe tétele, idézzük fel, hogyan nyilatkozott erről a téma szakértője, a fideszes Varga István: „…talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak… majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni…"

Egy régi mém

Egy régi mém

 

De Harrach Péter sem most futott neki először a női önmegvalósítás nehéz kérdésének. Két évvel ezelőtt külön felszólalásban tisztelgett a magyar anyák előtt, a jegyzőkönyvből idézzük: „Viszont nem hagyhatjuk ki azoknak a felelősségét sem – talán a legsúlyosabb az övék –, akik a nyilvánosság felhasználásával téves gondolatokat ültetnek el a fiatalok fejében. Azt mondják, hogy nem az anyaság egy nő számára a legteljesebb önmegvalósítás; azt mondják, hogy a családdal egyenlő értékű a magányos életforma vagy a különböző alternatív együttélések.

false

Asszonynak kötelesség

Fotó: Facebook/Harrach Péter

Mivel Harrach Péter beszédei mindennapos olvasmányaink nekünk, ezért arra is emlékszünk, amikor tavalyi országházi beszédében leszögezte: „Mi a nőket tiszteljük, az egyenjogúság elismerése mellett azonban a különbözőséget is valljuk. Tiszteletünk mellett engedjék meg nekünk, hogy az anyákat kiemelten tiszteljük. Az anyaság ugyanis meggyőződésünk szerint a nő önmegvalósításának legbiztosabb útja…"

Ugyanitt Harrach panaszkodik, hogy a baloldal arról igyekszik meggyőzni az „egyenjogúságra érzékeny” nőket, hogy a kormánypárti képviselők „tahók”. Mit mondhatnánk? Olyan nagyon nem kell igyekezniük, megy az a meggyőzés saját erőből is.

Figyelmébe ajánljuk