Hihetetlen, de tényleg becsináltak: Kósa Lajos már győzelemmel felérő vereségről beszél…

  • narancs.hu
  • 2016. október 1.

Villámnarancs

Nem a részvétel, a győzelem a fontos: Kósa bácsi élete legsötétebb egy perc húsz másodpercét futja.

Kósa Lajos kétségkívül az egy perc húsz másodperces formák művésze, de hol van ehhez a mai mutatványához képest a híres fémkupakos duma? A fasorban, kis jóindulattal.

Csodálatos videó került ki a Fidesz.hu-ra, úgy látszik, nem nagyon szerethetik ott a Lajost, mert a videót akár a Kétfarkú Kutya Párt vagy a Hírcsárda is publikálhatta volna, csak akkor nem csodálkoznánk ennyire, a Fidesz meg egyenesen lejáratást emlegetne.

Pedig pusztán annyi történhetett, hogy Kósa volt ismét a legbátrabb a Fideszben, s vállalta a vállalhatatlant – majd én, főni! –, és előre megmagyarázta a holnapi népszavazási vereséget. (Legyünk őszinték: azt, ami még korántsem bizonyosság, csak az utóbbi napokban valahogy belekeveredett a pakliba.) A volt debreceni polgármester – a reá oly jellemző gördülékenységgel – azt mondta, hogy aki nem megy el szavazni holnap, az is rájuk szavaz, hiszen rájuk bízza a döntést.

Mert ők aztán honnan is tudhatnák, hogy az illető a Gyurcsány vagy az SZDSZ miatt marad otthon (az SZDSZ-t, így 2016-ból is kifelé tartva aztán ő is igyekszik korrigálni), vagy éppenséggel azért, mert a hallgatás beleegyezés, vagy másért.

De vigyázat, csak Kósa Lajos a végtelenül nevetséges, az üzenet maga gyáván fenyegető. Bármi történik, akkor is azt csinálunk, amit akarunk.

Neked ajánljuk