Hülyeségi verseny életre-halálra a Fideszben – 3. helyezett: Kocsis Máté

  • narancs.hu
  • 2014. december 6.

Villámnarancs

Ki tud nagyobb marhaságot mondani, hogy elterelje a figyelmet a vezér egyre láthatóbb bajairól – ezt játsszák épp a Fideszben. Szemlénket a verseny pillanatnyi bronzérmesével nyitjuk.

Szegénység, elszigeteltség, s még rosszabb kilátások. Korrupciós vádak a szövetségesek részéről, aranyórák, nagy utazások, kacsalábon forgó házak és tízéves multimilliomosok. A teljesen szétcsúszott főnök harcban-háborúban a világ jobban élő felével, s mi tagadás: nem áll nyerésre. Ezért a Fideszben mindenki kezét-lábát töri, hogy minél nagyobb hülyeséget mondva-csinálva elterelje a figyelmet.

Kocsis Máté Mikulása például az alább teljes egészében kimásolt Facebook-bejegyzést tojta mára virradóra a köz csizmácskájába:

„Szinte minden nap olvasni droggal kapcsolatos híreket. A téma körül komoly viták bontakoznak ki, mert egyre több társadalmi réteget érint. Megdöbbenve olvasom sokszor, hogy számos »szakértő« drogpolitikát emleget, ugyanakkor sokan vagyunk, akik inkább drogellenes politikáról szeretnénk hallani. A drog ugyanis életveszélyes, féltjük tőle a gyermekeket és a jövőnket is. Szerintem érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. Így a 12–18 év közöttiekre, a választott politikusokra és az újságírókra vonatkozhatna az évenkénti kötelező drogteszt. Javasolni fogom az országgyűlési frakciónak, hogy a közeljövőben tűzze napirendre a kérdést, és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabálytervezetet.”

Most mit mondjunk erre? Hogy ez hülye? Az, hát – na és? De egy ilyen öldöklő versenyben a szimpla ostobaság aligha lenne elég a dobogóra kerüléshez. Kell egy csipet gonoszság és egy nagy adag romlottság is.

Az újságírók drogtesztre kötelezését persze értjük, a ravasz fiú biztosra akart menni: erre majd nyilván felkapják a fejüket (örüljél, megtörtént). De a drogtesztre kötelezett 12 éves gyerekek? Az milyen már, azon túl persze, hogy beteges. Képzeljük el, kiszáll a kábítószer-ellenes ügyosztály az általános iskolába, és reszkessetek, gyerekek! Kezdődik a vizeletvizsgálat!

Persze a Fidesz már sok mindent meg mert csinálni, amire ép ésszel azt mondaná mindenki, hogy ezt úgy sem merik… de ebből nyilván nem lesz semmi. Majd örülni fogunk neki, hogy legalább a gyerekeinket nem terrorizálják.

Ugyanakkor Kocsis Máté komolyan gondolja: ide lőjetek! Csak ne a főnökre. Jár neki a bronz.

Ezüstérmes a Századvég – hamarosan jövünk a részletekkel.

Figyelmébe ajánljuk