Lebukott a pofátlanul hazudozó postai fejes

  • narancs.hu
  • 2017. január 17.

Villámnarancs

De biztosan neki adnak igazat.

Már tegnap gúnykacaj tárgya volt Majláth Zsolt, a Magyar Posta operációs vezérigazgató-helyettese, hiszen azt találta mondani az Origónak, hogy „a legnagyobb forgalmú hetekben a küldemények kétharmadát a vállalt határidőn belül kézbesítettük. A fennmaradó résznél fordultak elő csúszások, de jellemzően ezekben az esetekben is 3 munkanapon belül

eljuttattuk a küldeményeket a címzettekhez”.

Mondanunk sem kell, hogy az origós sajtómunkásnak erre szeme se rebbent, az pedig, hogy a cikk címe az volt: „A posta állta a sarat a karácsonyi csomagrohamban”, csupán azt bizonyította ismét, hogy a Habony-médiában a fehér fekete, 2x2 pedig 5.
Most viszont a Magyar Nemzet állt elő valamivel, amire mondania kéne valamit Majláthnak, de nem fog.
Kiderült ugyanis, hogy a lap munkatársa több küldeményt is feladott az ünnepek előtt. Mint írják: küldeményeit „elsőbbséggel és ajánlottan adta fel, a társaság szerint ennek 5-10 munkanap alatt kellene Amerikába érnie. Európán belül 3-5 munkanap a posta által vállalt, elsőbbségi és ajánlott küldemények szállítási ideje”.

Csakhogy a feladott öt csomagból csupán egy érkezett meg, az is háromszoros késéssel, 16 munkanap után!

„A többi négy a mai napig nem jutott célba, holott már a legutóbb feladott küldemény esetében is bőven lejárt a posta által vállalt leghosszabb határidő” – írják, ami szerintük „arra utal, hogy súlyos, rendszerszintű problémák vannak az állami logisztikai cégnél”.
Hát nem olvasnak ezek Origót?

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?