Megint megtaláljuk Orbánt – Mit kereshet a miniszterelnök Zürichben, ha a lánya Lausanne-ban tanul?

  • narancs.hu
  • 2015. január 11.

Villámnarancs

A magának óránként 2 milláért repülőt bérlő Orbán Viktor a párizsi megemlékezésről este 7 tájt visszaindulva megszakítja az útját „kis időre” Zürichben. Senki nem tudja, hogy miért.
false

Még a végén ezen a héten immár másodszor is mi találjuk meg Orbán Viktort!

„A Népszabadság információi szerint a kormányfőnek bérelt Falcon 900EX bérleti díja óránként körülbelül 6-7000 euró, átszámítva körülbelül kétmillió forint. A délelőtt 10 órakor közölt útvonalterv szerint Orbán vasárnap este 7 órakor indulhat vissza a francia fővárosból, de nem közvetlenül Budapestre repül, hanem egy rövid időre megáll a svájci nagyvárosban, Zürichben is. Azt nem tudni, hogy Orbánnak mennyiért bérelték a Falcon 900EX-et, és azt sem, hogy miért tesz kitérőt, de a lánya, Ráhel jelenleg egy előkelő svájci vendéglátó-ipari magániskola, az École hôtelière de Lausanne diákja.”

Köztünk szólva a fene törődne azzal, hogy mit csinál Orbán Zürichben, s az óránkénti kétmilliós számláinak ránk maradó kiegyenlítése sem szokatlan. A kérdés csak az, hogy mit jelent a közlemény leghomályosabban megfogalmazott része, a „kis idő”.

Az is csak azért, mert holnap történetesen épp Zürichben adják át a világ nagy focistaplecsnijeit, az Aranylabdát és a Puskás-díjat. Orbán régi szokása az ilyenekre odasündörögni, s Pelével meg hasonló, enyhén lejárt szavatosságú reklámarcokkal fényképezkedni.

 

Update: Az Index kérdésére Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke megerősítette: Orbán Viktor valóban a FIFA rendezvényén vesz részt Zürichben.

Figyelmébe ajánljuk